dimarts, 19 de gener del 2010

Sant Feliu Ciutat Digital: "Fent Xarxa"

El passat dimecres 13 de gener va tenir lloc a la Torre del Roser, la Jornada “Sant Feliu Ciutat Digital: “Fent Xarxa”.

Va començar l'acte amb la presentació del mateix per part del Regidor Delegat de Joventut, noves tecnologies i política lingüística Jaume Mañosas.


Va continuar Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat,que va presenta el estudi sobre les Tic que es va realitzar el passat any a Sant Feliu.



L'estudi demostra que Sant Feliu esta per sobra de la mitjana estatal. Encara que no ens podem quedar bocabadats, i continua milloran les TIC ha Sant Feliu, perquè encara que un 88% de la població de Sant Feliu utilitza el correo, encara hi ha un 12% que no el utilitzen. I aquet nombre te que anar disminuït per tal de que tota la població de Sant Feliu acabi utilitzen el correo electrònic. En referència a la utilització de internet per fer consultes educatives, o per ampliar coneixements, en pagines com la wiki, els Santfeliuencs el utilitzen un 68%, per veure noticies, o revistes un 61%, per xateja una 55%. I cal destacar que el 53% l'utilitzen per fer tràmits administratius, aquest valor esta molt per sobre de la mitjana catalana.

També tenim que dir que un 30% utilitzem internet per fer compres, això esta per sobre de la mitjana catalana, estatal i europea. El únic inconvenient sobre aquest aspecte esque hi ha molt mes compres realitzades per internet per els santfeliuencs que no pas vendes realitzades per empreses de sant feliu. Aquest es un dels aspectes que tenim que millorar, que les empreses també estiguin en línia. Per això Sant Feliu amb la ajuda de dos dinamitzadores de la casa d'oficis esta porten a terme el projecte Comprem a Sant Feliu, el qual ampliarem informació, en breus dies al bloc.

La Sara Arjona també va fer la presentació de la plataforma Moodle de Sant Feliu. L'EVA és una eina de formació virtual molt potent que dia a dia va guanyant més adeptes.

Vam continuar amb el lliurament del Premis Extraordinaris Sant Feliu Ciutat Digital 2009.

Mario Daban, un dels creadors de Toies, va parla sobre aquest bloc, ja que va se galardonat amb la menció honorífica: bloc més destacat de la comunitat blocaire de sant feliu.

Per últim Josep Lluís Fernández Burgui, President de l'Àrea d'Innovació, Ocupació i Promoció Econòmica, va dir unes paraules, d'ànim a tots el santfeliuencs i santfeliuenques, que vam assistir a la jornada, per tal de que seguim millorant les TIC a Sant Feliu.

Dinamitzadora Digital Multimèdia

Montse Collado

2 comentaris:

Lidia ha dit...

Muy buen post Montse ;)

Lorena ha dit...

Estubo bien la jornada.
muy buen post!!!