dimecres, 20 de gener del 2010

Un web permetrà fer 160 tràmits burocràtics i evitarà cues a l'usuari

Subvencions, cèdula d'habitabilitat, llicències o constitució d'una societat són alguns serveis de la Generalitat que ara s'agiliten.





En el país Europeu en què Internet està a la cua en rapidesa i al capdavant de preu, l'Administració comença a posar-se al dia. Catalunya ja disposa de la nova Oficina Virtual de Tràmits, una web que agrupa el miler llarg de tràmits que les persones i les empreses poden fer a través de l'Administració. D'aquests, 160 es poden executar des del portal.

No tots estan plenament disponibles, encara que sí que s'aniran activant a poc a poc.

El portal no eliminarà la necessitat d'anar a la finestreta per dur-hi certa documentació, però sí que es deixarà de perdre temps en desplaçaments i cues. En conseqüència, es guanya competitivitat.


Operacions disponibles:


Algunes de les operacions que es poden fer són: subvencions a què es té dret, cèdula d'habitabilitat, ajuts per estudiar, llicències de caça, constitució d'una empresa o sol·licitud del títol de família nombrosa. Si es busca aquesta darrera possibilitat, el portal en dóna una breu explicació i explicar com demanar o renovar el títol.


El web té filosofia de finestra única. Es pot demanar un tràmit que no depengui de la Generalitat, sinó d'un Ajuntament (per exemple,com pagar el gual a Badalona) o de l'Estat (cas de la renovació del DNI, entre d'altres). En aquesta circumstància, es redirecciona l'usuari al portal corresponent. La recerca es pot fer amb llenguatge natural (tot escrivint una frase), per temes al directori, cerques guiades o en l'apartat Què fem quan, que especifica com cal actuar davant l'Administració en jubilar-se, mudar-se, quan neix un fill, per comprar o llogar un pis o en quedar-se a l'atur.


Per fer tot el tràmit, el contribuent ha de disposar de l'Idcat, que es pot utilitzar com a DNI electrònic després d'instal·lar un programari.





Informació extreta del Diari 20 minuts

Dinamitzadora Digital Multimèdia
Montse Collado