dimarts, 12 de juliol del 2011

Analisi Google+

Avui us mostrarem un anàlisi de les principals funcions de Google+, la nova xarxa social de Google. El cercador cada cop evoluciona mes en la seva obstinació de tenir un "tot en un", que centralitzi tot en un sol lloc. Avui en dia tenir un compte de Google s'ha convertit en alguna cosa gairebé imprescindible, per tant gairebé es podria dir que si no en tens un et quedes a l'estacada.

Una cosa que m'ha impressionat d'aquest "tot en un", és que gràcies al seu complet redisseny de la barra de tasques de la part superior, tens sempre a mà un petit quadre (part superior dreta, on diu "compartir") per a fer publicacions a la xarxa social, sempre que vulguis, estiguis en el servei que estiguis, i sense sortir del servei en el que estiguis.



Per entrar hem de sol·licitar entrar a Google a través de la pàgina del projecte i quan hi hagi places Google ens avisarà. També podem demanar invitacions als nostres contactes. Un cop estem dins de la xarxa el primer que crida l'atenció es la interfície tan clara que té.


Per començar a interactuar amb la gent només hem de crear un cercle. Amb això aconseguirem afegir al nostre contacte per seguir-lo i crear temàtiques, cosa que ens permetrà tenir organitzats els diferents temes del nostre dia a dia. Aixi com portar un ordre més controlat de les publicacions.

Per crear un cercle només ens hem de desplaçar a la icona de Cercles de la part superior, i desplaçar-nos després a la part on posa "Crear cercle" a la part inferior. Un cop tenim creat el cercle podem inserir els contactes via Gmail. Per fer-ho només els hem d'anar seleccionant amb el ratolí sense haver d'apretar cap tecla del teclat, ja que es queden seleccionats. Després fem clic en un dels contactes i sense deixar-lo anar, l'arrosseguem al cercle que nosaltres desitgem.

Icona de Cercles



En el perfil ens trobem amb diversos elements:


  • Publicacions: Es on comparteixes tot el que tu vulguis amb els teus cercles d'amics. Es així com controles qui veu les teves publicacions.
  • Sobre mi: Es la informació bàsica que posem a la xarxa social, per a que ens puguin reconèixer, equivalent a la pestanya "Informació" de Facebook.
  • Fotos: Per a pujar les teves pròpies imatges, desde l'ordinador o des del telèfon mòbil.
  • Vídeos: Per a pujar els teus propis vídeos, desde l'ordinador o des del telèfon mòbil.
  • + 1: Aquí surten tots els elements de les cerques en Google en que en fem clic a +1 perquè ens agrada, el equivalent a el boto "m'agrada" de facebook.
En la "Home" o pàgina principal podem trobar "Interessos" en la columna esquerra, una manera de estar al dia, mitjançant subscripcions RSS (noticies) i per rematar la jugada, han integrat l'opció de compartir la noticia amb els teus contactes. Tot un encert.

I per acabar diré que un dels punts forts de la xarxa, que potser ningú s'hi havia fixat, és que els comentaris fets per tu mateix poden ser modificats al teu gust un cop publicats, sense perdre l'ordre dels mateixos. El mateix passa exactament amb les teves publicacions. Això funciona tant en el perfil com en la pàgina principal.





A més, recentment s'ha obert la veda per començar a enviar invitacions, així que els que esteu a dins o ja us hagi arribat la invitació i hàgiu entrat, no sigueu dolents i envieu invitacions.

A Favor
  • Totalment integrada en els comptes de Google
  • Càrrega rapida
  • Disseny simple, però efectiu.
  • Cercles
  • Vídeo (Quedades).
  • Possibilitat de modificar comentaris i publicacions sense que afecti al ordre cronològic.
  • Com totes les xarxes socials disposa de versió per al mòbil.
En Contra
  • En Beta.
  • Tots els perfils són oberts, en la meva opinió deuries poder escollir.
  • Poca gent.
  • Impossible deixar publicacions en els comptes de l'altra gent com en el cas de facebook.
  • Segons m'ha comentat un contacte molt pròxim a mi per a la gent que te netbooks, (ordinadors portàtils petits i de baix preu) el fet que estigui la barra en la part superior els roba espai de navegació bastant valuós, encara que jo opino que depén la pantalla i els gustos.
  • El tema fotos està potser una mica desordenat. Podrien estar classificades per àlbums, autor o lloc, i que fent ús de HTML 5 anés passant les fotografies sense entrar a l'àlbum, una cosa com ara SkyDrive, el servei de disc dur en linea de Microsoft.
Oriol Moya
Dinamitzador Digital

2 comentaris:

Andrea Valverde ha dit...

Recomano aquest article sobre aquest tema: http://alt1040.com/2011/07/los-10-trucos-y-consejos-para-comenzar-en-google?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=alt1040

Casa d'Oficis "Sant Feliu, Ciutat Digital" ha dit...

Gràcies, Andreä!