dimarts, 12 de juliol del 2011

Panda Cloud Antivirus 1.5


Panda Cloud Antivirus és un antivirus gratuït basat en el núvol (això significa oferir serveis a Internet, sense haver d'instal·lar res en el ordinador local, l'únic que cal és tenir un navegador actualitzat a l'última versió) amb més de dos anys de vida, i que ha estrenat nova versió final per descarregar: Panda Cloud Antivirus 1.5. A més aquest antivirus consumeix només uns 64 MB de memòria RAM.

CloudAntivirus ofereix protecció antivirus, antispyware, antirootkit i anàlisi heurística. A més es compatible amb els principals sistemes Windows, incloent Windows 7.

Aquest antivirus de l'empresa espanyola Panda ha estat una revolució en l'àmbit de la protecció enfront d'amenaces, doncs basa la seva protecció en la seva xarxa de servidors d'intel·ligència col·lectiva.

Funciona de la següent manera: s'encarrega d'analitzar i identificar possibles noves amenaces, així com de determinar quins són els mes freqüents. D'aquesta manera, un programa maliciós detectat en el ordinador d'un usuari passarà a ser identificat com a virus gairebé instantàniament gràcies a aquesta intel·ligència col·lectiva, i podrà ser detectat com a virus per la resta de la comunitat.

Per tant, com que basa la seva protecció en la seva xarxa de servidors a Internet o "al núvol";
  • No té actualitzacions al tenir centralitzada tota la informació als seus servidors.
  • Cal una connexió a Internet permanent per a que funcioni bé.
  • Quanta més gent s'uneixi a la comunitat més gran serà la protecció degut a que hi haurà molta més informació (tot i així la protecció ha de ser enorme degut a que l'antivirus va ser crear a el novembre de l'any 2009, moment en què es va llançar la seva primera versió final)
Panda Cloud Antivirus 1.5.0 ha millorat considerablement en comparació al seu predecessor, tal com s'especifica en el seu llistat de canvis al web:

- Es milloren substancialment les velocitats d'escaneig.
- Es redueix el consum de CPU gràcies a millores en l'escaneig en segon pla.
- Nou instal·lador gràfic.
- S'afegeix la possibilitat de tancar el bàner.
- Noves opcions avançades de configuració per excloure fitxers basades en extensions, programes potencialment no desitjats i més.
- El monitor d'activitat mostra els fitxers escanejats i l'últim virus detectat
- L'informe ara inclou entrades de les sincronitzacions de la cache d'intel·ligència col·lectiva.

Jonatan Rodriguez
Dinamitzador Digital