dimecres, 29 de juny del 2011

Nova xarxa social: Google+

En els seus anteriors intents d'intentar ficar-se en la moda social, el cercador més famós d'Internet va provar sort sense gens d'èxit amb Buzz i Wave. Buzz era un servei de mini xarxa social bastant cutre que Google va voler col·larnos a Gmail, amb el pretext que ens serviria per a compartir fotos, vídeos, actualitzacions d'estat... Però com que va tenir problemes de privacitat no va tenir molt d'èxit. I per altra banda Wave, que és una eina per a que els usuaris treballin en linea semblant a GDocs en funcions però amb aspecte de Gmail aquest es va abandonar el seu desenvolupament per manca d'usuaris).

Ara finalment, despres d'un temps Google presenta la seva aposta de xarxa social; Google+, per què com diuen, a la tercera va la vençuda.



Característiques
  • Estarà present en tots els productes de Google, mitjançant un complet redisseny de la barra d'eines. Aquesta oferiria access directe al nou servei social i es mostraran les notificacions a l'estil Facebook.
  • A Google+, l'equivalència de el "Mur" de Facebook es diu Stream. Allà es podran consultar i compartir els mateixos elements que en altres xarxes socials.
  • El que marcarà tendència dins la xarxa de Google es "Circles", que serveix per a organitzar diferents cercles d'amics segons temes (amor, amants, treball, oci, cinema etc.)
  • Editor d'imatges, amb efectes inclosos.
  • Vídeo-xat de fins a una desena de persones
Font: http://www.itespresso.es/ Wikipedia

Oriol Moya
Dinamitzador Digital