dilluns, 4 d’abril del 2011

Ponència externa: Participació i TIC

Dilluns la Marta López va fer una ponència per parlar-nos de les TIC i la participació de la ciutadania.


Marta López Paez és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, postgraduada en Participació Ciutadana i Desenvolupament Sostenible per la UAB. Actualment és tècnica del programa de foment de la participació juvenil de l’Agència Catalana de Joventut. També realitza formació adreçada a professionals dels ens locals i membres d’entitats en matèria de participació i tècniques participatives.

Ens ha estat parlant de com han anat cambiant els mètodes de fer publicitat, que bàsicament el canvi és Internet. Amb un clar exemple de la comparació de les campanyes electorals del Nixon i el Kennedy en un debat televisiu als anys seixanta i la de l'any passat del Barack Obama en un video que hi surten famosos americans cantant el "yes we can" i que ho van pujar al Youtube. Clarament les xarxes socials han facilitat als polítics la capacitat de publicitar-se amb més credibilitat.

Sóc Laura Yanez, dinamitzadora digital. La meva opinió sobre la ponència es que m'ha semblat molt interessant el tema de Decidir, Consultar i Informar, tres maneres sobre com es pot participar en Internet.

Internet està molt bé per difondre una notícia o donar a entendre qualsevol missatge que vols fer arribar a la gent sense parlar personalment, tans sols utilitzant xarxes socials o d'altres mitjans.
Per la meva part, m'ha fet entendre que avui dia és una manera més fàcil d'arribar a qualsevol notícia i que fins i tot els polítics ho utilitzen per a fer arribar el missatge als seus electors.


Sóc Layla Bentohami, dinamitzadora digital. La ponència que ens ha donat la Marta López m'ha semblat interessant perquè ens ha aportat idees bones sobre l'avanç de les tecnologies.
Hem treballat la participació i ens ha mostrat una piràmide que es divideix en tres nivells: decidir, consultar i informar, tres formes que utilitzem normalment en gairebé tots els temes que veiem diàriament. Finalment, la Marta ha enganxat a la paret diferents articles sobre els motius dels quals utilitzem Internet, on cadascun de nosaltres havia d'escollir un article i explicar el motiu pel qual ho hem decidit.



1 comentari:

Marta López ha dit...

Gràcies noies i nois, va ser un plaer compartir la tarda de dilluns amb vosaltres.

Recordeu sempre que, més enllà del canal que fem servir(podem fer servir les TIC o senyals de fum), el que realment és important és que les experiències de participació tinguin una veritable capacitat d'incidència en les decisions que es prenen, no només ens han de servir per estar informats i ben comunicats.

Moltíssimes gràcies