divendres, 1 d’abril del 2011

Menors sense límits en Internet.



Els menors espanyols tenen menys risc en internet que la resta d'internautes europeus, encara que els seus pares presentin un alt nombre de desconoixement d'aquestes situacions.
La majoria dels adolescents d'entre 9 i 16 anys afirma no sentir-se perjudicat pel fet de que Internet els permet enviar i rebre missatges personals, intercanviar imatges amb contingut sexual i mantenir contacte cara a cara amb persones desconegudes.

Ho afirma l'estudi de "Riscs i seguritat en internet: els menors espanyols en el context europeu", realitzat per investigadors de la Universitat del País Basc i en el projecte europeu 'EU Kids Online'.

En canvi, l'estudi presentat aquest dilluns en una roda de premsa a Madrid, assenyala que la major part dels menors espanyols asseguran sentir-se assetjats a través d'Internet. Una investigació presentada per Carmelo Garitaonandia, vicerector de la Universitat del País Basc i Miguel Ángel Casado, investigador de la universitat.

La captació del risc dels menors espanyols és d'un 17% en citar-se amb un desconegut amb qui es va contactar per Internet, un 32% a enviar i rebre missatges sexuals i un 32% en veure imatges amb sexuals. Tot el contrari passa amb el 'bullying', el 90% dels menors espanyols que utilitzen Internet afirmen haver-se sentit maltractats en algun episodi d'assetjament a la Xarxa.

La meva opinió és que entre els menors més petits els pares tinguessin molt més control, ja que són els que menys percebren l'assetjament a la xarxa.
No estic d'acord que els menors tinguin tanta llibertat a la xarxa, només haurien de tenir una mica més de control amb ells, i no només pel fet que corren riscos, sinó perquè ja des de petits siguin responsables amb les coses que fan.

Fonts:
lainformacion.com
elmundo.es

Angie Serna
Dinamitzadora Digital