dijous, 25 de març del 2010

Medicina a la xarxa


Què és Medting?

Medting, és una xarxa social on els professionals sanitaris comparteixen casos clínics, imatges i vídeos a través d'una plataforma on-line. És un dels avenços tecnològics dels quals s'ha beneficiat la medicina en els últims temps.

Com neix Medting ?

Neix per la necessitats dels metges d'obtenir una segona opinió d'un company. És va posar en marxa fa 1 anys en anglès i espanyol i des de llavors han arribat professionals d'una vintena de països.

Com identificar-se a Medting?

Funciona de forma senzilla “el metge és registre i pot compartir de forma global casos clínics amb qualsevol hospital, amb total confidencialitat”. Explica Miguel Cabrer fundador de la plataforma. En cada estudi què s'hi penja, el metge a de identificar-se i s'hi registren el nombre de visites i fins i tot els vots dels usuaris, els altres registrats poden donar la seva opinió excepte els considerats privats què solament poden veure'ls els què hi estiguin convidats.

És segur?

Hi ha dues versions, una pública a on els mecanismes de seguretat són estàndards i el contingut és regulat a partir dels mateixos usuaris que poden valorar i notificar errors.

I una segona versió anomenada Enterprise que és privada i d'accés restringit. L'utilitzen els usuaris validats per l'hospital o l'organització sanitària de la plataforma, i permet gestionar diversos perfils d'usuari amb permisos i privilegis diferenciats.

A més tots els casos que aparexien són anònims i no s'identifica, ni es registra a cap malalt.

Amb assistència a casa!!!

Però Medting no permet solament donar opinió i penjar casos clínics, si no que també es pot utilitzar la telemedicina que permet que els pacients rebin assistència encara que siguin lluny o no tinguin especialistes al seu lloc de residència.

A més ara Dell, llença a Espanya un paquet de Software i Hardware anomenat Mobile Clinical Computing amb el qual els professionals sanitaris d'un mateix hospital, poden compartir la informació del pacient.

Fins a on arribaran les TIC en el camp de la medicina?!?! Per ara encara és un misteri.... però ens alegrem que les tecnologies s'utilitzin per altres camps com és el de la salut, i no només per al de la comunicació, l’oci i el lleure.

Font. Diari digital ADN


Ana Belén Ruiz Fernandez
Dinamitzadora Digital Multimèdia

1 comentari:

Lidia ha dit...

Mo sabem on arribaran les TICS en el camp de la tecnologia pero el que si tinc clar avancaran molt mes.