Després de bastants anys de contínua lluita entre indústria i internauta pel pirateig de continguts d’autor sense el permís del primer, sembla a ser que la majoria d’estudis cinematogràfics han trobat una solució que beneficia ambdós costats. Han observat que els vídeos penjats a portals de vídeo com youtube per usuaris anònims són bones vies de promoció, és per això que opten per no esborrar el vídeo en qüestió i, al seu torn, incrusten publicitat o enllaços directes a Amazon o iTunes on poder comprar el video. Un exemple de rentabilitat que defineix aquesta solució com a una bona opció és el dels britànics Monty Phyton. Des de 1983 que no havien creat res de nou, i les ventes de les seves pel·lícules van pujar un 16.200%, al marge dels ingressos obtinguts per la publicitat. Això és com es diria, una “bona jugada”.
La setmana vinent es portarà a cau una reunió on assistiran els ministres de cultura de la UE, que clausuraran el Fòrum Europeu de les Indústries Culturals a on es debatrà la gestió de la propietat intel·lectual en el segle XXI, entre altres temes.
Però són molts els que reivindiquen la cultura lliure, el projecte D-Evolution Summit neix per tractar de parar la Llei d’Economia Sostenible portada a cau per la ministra de cultura Ángeles González Sinde i que, amb la qual, el dret de la lliure difusió de continguts serà visiblement minvat, donant pas a una polèmica llei anti descàrregues que obligarà a moltes pàgines web a tancar. Per a més informació de la anomenada Llei Sinde, feu clic aquí.Això només s'arregla amb un model que beneficiï a tothom, a usuaris i a autors, que faci crèixer la creativitat i no només la recaptació, que sigui un mitjà d'accés a la cultura, sense traves ni fronteres. És molt possible que això, ara per ara, sembli una utopía, però si es vol aconseguir una llei justa que no només beneficiï a alguns i perjudiqui a uns altres, s'ha de seguir lluitant.
Carlos López Sánchez
Dinamitzador Digital Multimèdia
2 comentaris:
Molt bon post. Felicitats.
Només una cosa:
Compte amb utilitzar el mot "pirateria". La pirateria és il·legal i es porta a terme en vaixells, en alta mar. Jo no incompleixo cap llei. De fet, no sé ni nedar... Deixem aquest llenguatge equívoc i manipulador per les TV.
Estic completament d'acord amb tú. Lamentablement gent com la que forma part de la SGAE no pensa el mateix...
Publica un comentari a l'entrada