dijous, 17 de desembre del 2009

Elements wrapper a la plantilla blogger




En aquesta entrada coneixerem breument quins son els elements wrapper de la plantilla de blogger, això ens ajudara a la personalització de la seva plantilla.

Aquí us deixo alguns exemples d'una plantilla.



Com podeu veure es tracta d'una Thisaway Blue modificada. Aquí ressalten alguns wrappers (contenidors).

Els contenidors segueixen una estructura:





  • L'outer-wrapper es el l'envoltori principal del blog, aquest defineix l'amplada que no te que pujar dels 960 píxels així s'evitaran scrolls horitzontals, utilitzant la extensió All in one sidebar de Firefox que talla espai horitzontal) i demés paràmetres.
  • El header-wrapper conte l'encapçalament,logo, etc. L'amplada d'aquest i mes elements principals que conte el outter-wrapper tenen que ser menor o igual a aquests, sinó es produiran errors de overflow.
  • El content-wrapper es el contenidor de contingut, no es el contenidor dels post, sinó un contenidor que engloba al sidebar i als posts. igual que el header-wrapper el seu paràmetre d'ampla (width) deuria ser menor o igual al del outer-wrapper.
  • El main-wrapper es el contenidor dels posts, pots escollir un color de fons per tot aquest camp o los marges respecte als límits del content-wrapper o els paddings, etc
  • El sidebar-wrapper es el contenidor del sidebar, aquell on es troba continguts tots nostres widgets i/o elements que hem incorporat en forma de codi html, javascript, imatges o similars. Aquí solen configurar-se (dintre del estil de les llistes (por exemple per les entrades o el arxiu o els enllaços.
  • El footer-wrapper es aquell contenidor inferior del blog on es publiquen els crèdits del theme, el hosting, llicencies, autors, etc.
Lidia Gómez Romero
Dinamitzadors Digitals Multimèdia