dimecres, 22 de juliol del 2009

Video Killed The Internet Star? Oportunitats futures per a dinamitzadores digitals multimèdia?

Via el informatiu número 74 de Localret ens obren els ulls sobre que el futur d’Internet serà el vídeo.

Ho sentiu noies del grup de dinamització digital multimèdia?!?

Aquí us deixem el text de la notícia on es comentava l’empresa Cisco ha fet públic un estudi amb el títol “Hiperconnectivitat i aproximació a l’era Zetabytes” pronosticant que l’any 2013 més del 90 per cent del tràfic d’Internet serà de vídeo. Actualment el volum ocupat pel vídeo a la Xarxa és d’un terç.

A veure que us sembla. Esperem els vostres comentaris a l’entrada...


Video Killed The Internet Star?


L’empresa Cisco ha fet públic un estudi amb el títol "Hiperconnectivitat i aproximació a l'era Zetabytes" pronosticant que l’any 2013 més del 90 per cent del tràfic d’Internet serà de vídeo. Actualment el volum ocupat pel vídeo a la Xarxa és d’un terç.


Ja en el mateix títol de l’estudi s’apunta que el volum del tràfic per la Xarxa no s’hauria de quantificar en megues, tera, peta o exabytes, sinó que durant els propers anys entrarem a l’Era del Zetabytes. Segons les previsions de l’empresa ubicada a Silicon Valley, el tràfic l’any 2013 serà de dues terceres parts d’un zetabyte, és a dir 667 exabytes. Cisco assegura que els seus càlculs ja s’han fet tenint en compte que la crisi econòmica ha provocat que el creixement del volum de trànsit per Internet s’hagi alentit.




Per a l’any 2013 el vídeo per Internet ocuparà el 60 per cent de la xarxa, la resta serà de televisió o vídeo sota demanda i al tràfic entre iguals o d’intercanvi (P2P), fins arribar a un 90% del total. Per a fer-nos una idea, l’any 2013 el volum de vídeo que circularà per la Xarxa serà unes 700 vegades més gran que la capacitat de transmissió que tenien els Estats Units sencers l’any 2000.


L’estudi també augura un augment de tràfic per l’intercanvi que es deriva de plataformes de jocs (Xbox, per exemple) i que malgrat el volum de P2P continuarà creixent, el seu pes total baixarà del 50% actual al 20 per cent d’aquí cinc anys.


L’estudi també pronostica que on creixerà més el tràfic d’Internet serà a l’Orient Mitjà, l’Amèrica Llatina i Àfrica. Pel contrari, l’actual conjuntura econòmica farà que Europa perdi el seu segon lloc i sigui superada pels Estats Units.

Enllaços:

Estudi Hyperconnectivity and the Approaching Zettabyte Era


Cisco

1 comentari:

Lidia ha dit...

jo ho veig be aixo de que ni haura mes vídeo a internet, avera a l'any 2013 que pasa si al final será com diuen o no.