dimarts, 9 de desembre del 2008

TinyMCE

Fa uns dies va sortir la nova versió d'Ubuntu, l'Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex), amb un entorn gràfic idèntic a les versions anteriors (el qual es pot canviar per un nou tema que es diu DarkRoom que a Ubuntu 8.04 no hi era), també una de les coses noves de la versió 8.10 es que te el software actualitzat, per exemple:

- el ultim firefox, etc. Aquí deixo constància de algunes aplicacions i coses noves o millorades a

Ubuntu 8.10:

  1. Login ràpid: s'escurçarà el temps des que introduïm el nostre usuari i contrasenya fins que se'ns presenta el nostre escriptori.
  2. Millor suport Flash: encara que la instal·lació dels plugins Flash per reproduir aquest tipus de continguts ha millorat sensiblement, sembla que en Intrepid Ibex serà molt millor, i de fet, potser s'integri Flash 10 en aquesta edició d'Ubuntu.
  3. Connectivitat 3G: una de les millores més importants en la meva opinió serà el suport per a aquest tipus de dispositius (mòdems, telèfons via Bluetooth) mitjançant el NetworkManager.
  4. Compte d'invitat: Ubuntu integrarà un compte d'invitat activat per defecte i amb privilegis reduïts i un directori home temporal perquè d'altres usuaris puguin usar-la en qualsevol moment sense tenir que crear-la de zero.
  5. Millor gestió de les actualitzacions: Quan actualitzem la distribució sencera, Ubuntu 8.10 farà molta millor "netedat" dels paquets que queden obsolets o inactius i que no es necessiten, i ho farà mitjançant el component anomenat CleanupCruft.
  6. Controladors d'impressores: en realitzar la instal·lació d'impressores en aquesta distribució, el sistema es descarregarà automàticament els controladors LSB des de la base de dades del projecte OpenPrinting.
  7. Selecció de fonts : la gestió de fonts serà molt més potent amb el nou FontConfig, un component des del qual podrem establir diferents paràmetres de les tipografies que usem des d'una interfície gràfica en lloc del confús fitxer XML actual.
  8. Instal·lació més ràpida: si ens descarreguem algun dels DVDs d'instal·lació, la selecció i filtres de paquets seran optimitzats per reduir el temps extra que s'acostuma a utilitzar en indagar en els continguts d'aquests DVDs. Sembla que en el cas dels LiveCD d'instal·lació no hi haurà canvis significatius.
  9. Instal·lació des de clau USB de memòria: aquest serà un gran ajut per a aquells que proven diverses versions de la distribució i no necessiten gastar un CD per a les mencionades instal·lacions: de fet, les claus USB proporcionaran més gran velocitat d'instal·lació.
  10. Nova interfície per a l'instal·lador: el disseny de l'aplicació d'instal·lació canviarà externament, i estarà més ple de missatges d'ajuda i comentaris que ens aniran informant sobre el procés d'instal·lació.
  11. Gestió d'identitats: Mitjançant aquest suport Ubuntu donarà millor funcionalitat a l'hora de treballar amb serveis de directori LDAP, una mica important en empreses i xarxes d'una certa envergadura.
  12. Suport dmraid: Com afirma l'autor, aquesta característica és més important del que sembla, ja que permetrà d'instal·lar i utilitzar la distribució sense problemes en configuracions RAID, gràcies al suport dels sistemes Software RAID / FakeRAID que s'usen en moltes BIOS



Àlex Santos Peralba
asp8.12.07@gmail.com
Tècnic microinformàtic