dimecres, 17 de desembre del 2008

Sense fils!! Wifi & Guifi.net V

4) Com connectar a Guifi.net

Per connectar-nos a la xarxa de Guifi.net, hem de configurar el router i després el proxy.

  • Configuració router

    Agafem l'arxiu que hem guardat (el de l'unsolclic) ho seleccionem tot i ho copiem. Ara obrim un terminal de MS-dos (tecles Windows + R o Inici->Executar) i escrivim telnet 192.168.11.1 . Un cop fet això, ens demanarà un login (root) i un password (admin)


    Ara només hem d'enganxar el codi que hem copiat de l'unsolclic a la finestra del terminal. Si obrim un navegador i entrem la direcció del nostre router, ara ja podem veure que tenim totes les dades configurades, i també si volem veure o modificar qualsevol paràmetre del router l'usuari serà guifi i el password guifi.

  • Configuració proxy

    Si tenim Internet Explorer cal que, primer de tot l'obrim i fem clic a l'apartat Eines > Opcions d'Internet.

    A la nova finestra que s'obre anem a Connexions i després a Configuració LAN. Ara se'ns obrirà una finestra nova, de moment només hem de marcar el quadre de Utilitzar un servidor Proxy per a la seva LAN.


    Ara hem de buscar el servei més proper a la nostra ubicació a l'apartat Internet a través d'un Proxy de la pàgina http://guifi.net/ca/node/2413/view/services.

    Anirem a les opcions avançades del Proxy fen clic al botó Avançades. Haurem de omplir els quadres amb la informació que ens donen al link anterior.


    Un cop ho hem escrit tot anem fent clic a “Aceptar” a les finestres que tenim obertes. Si tot a anat bé, escrivim una pàgina qualsevol al navegador i ens hauria d'aparèixer una finestra on ens demana un usuari i un password (es el que ens tenen que donar al fòrum de Guifi.net).

    En canvi si tenim Mozilla Firefox, hem d'anar a Herramientas > Opciones > Avanzado > Red. Ara fem clic al botó de Configuración i se'ns obrirà un quadre semblant al de l'Internet Explorer.



    Només cal que posem el proxy i el port com en l'Internet Explorer i ja tindrem el nostre navegador Web configurat.
Ara per poder connectar-nos només ens cal crear un usuari per proxy. Per fer-ho anem a la pàgina de Guifi.net i anem a la pàgina del nostre node. Fem clic en l'apartat d'usuaris i se'ns carregarà una altra pàgina.



Fem clic a Afegir un usuari i omplim les dades amb el nostre nom real, cognoms, email, etc. Quan acabem fem clic a Desa.
Ara quan accedim a qualsevol pàgina desde el navegador web ens demanaràn un usuari i un password que serà aquest que acabem de crear.



Fran Arjona
arjonatf@santfeliu.cat
Tècnic en Sistemes Microinformàtics