dimarts, 18 de novembre del 2008

Work on: el format en què s'ha de presentar el curtmetratge.

Avui, seguint amb el tema del festival de curtmetratges, parlarem del format del vídeo i les condicions de presentació (bases número 11 i 12): els vídeos no podran superar els 10 mb i el format que s'accepta es FLV (Flash Video).

I us estareu preguntant: què és FLV?

Doncs és un format d'arxiu propietari fet servir per transmetre vídeo sobre Internet fent servir Adobe Flash Player (anteriorment conegut com Macromedia Flash Player). Aquest format s'utilitza en webs com a Youtube, Google video, Reuters.com, Yahoo! i Myspace, entre d'altres.



(imatge FLV)

El vídeo ha de tenir una resolució de 320x240 px.

L'obra que no compleixi aquests requisits no serà admesa. Per aquest motiu, us apropem a les següent adreces on podreu trobar pàgines interessants relacionades amb FLV i com poder transformar-lo en altres formats:

I canviem de tema... Quan es realitzi la fitxa d'inscripció en línia, aquesta s'ha de completar amb dues imatges que identifiquin el curt.

Les mides i el format de les imatges són:
  • Petita: 122x90 px en format jpg no superior a 100 Kb.
  • Gran: 800x600 px en format jpg no superior a 400 Kb.
Segur que us estareu preguntant: i com sé jo quin format tenen les imatges?

Doncs és fàcil de saber. Al final del nom de la imatge, ha d'aperèixer .jpg

I si el format no és .jpeg? Doncs el programa Paint o el Gimp, entre molts altres programes, en donen l'opció de desar la imatge en aquest format.


Úrsula
ursu2018@gmail.com
Dinamitzadora digital