dimarts, 18 de novembre del 2008

Justificants, baixes i altes mèdiques i cotitzacions

Recordeu aquesta entrada?

Doncs bé, hem cregut convenient que no esta de més refrescar la memòria als mes "despistats", i per altre banda, donades les petites incidències i els intents de voler-nos donar "gat per llebre" que a dia d'avui seguim tenint, hem acordat la següent modificació:

Hola a tots i totes!
En aquest post us volem fer cinc cèntims per recordar-vos com funciona tot el tema de les faltes d'assistència, baixes mèdiques i de més.

El malestar puntual: Quan algú de vosaltres no es troba bé i no pot assistir o a de marxar dintre de l'horari laboral, ha d'anar al metge per a que el visiti i a més a més demanar-li un justificant que acrediti aquesta absència, la qual cosa significa que també us ha de marcar les hores que heu estat en la consulta.

En el cas de que el malestar provoqui que no pugueu tornar al lloc de treball i, per tant, hagueu de tornar cap a casa, hauríeu de demanar al metge que en el mateix paperet especifiqui aquest fet, per exemple: "el pacient ha de guardar repòs 24h" i a partir d'ara aquesta anotació només tindrá validesa si està escrita a ordinador i no a mà, i si de primeres us recomana que per exemple us heu d'estar màxim 2 dies en repòs, també.

Això si, per aquests casos lleus demaneu sempre el justificant mèdic (que no baixa), més que res, pel vostre interès econòmic...

El malestar que s'allarga 3 dies i més, malaltia: En el moment en que la cosa no millora i veieu que es pot allargar, a partir del tercer dia és quan heu de demanar la baixa segons us vegi el metge. (El mateix passaria si el primer dia ja estiguéssiu fotuts i el metge preveu que va per llarg, i recordeu que als tres dies següents de la baixa s'ha d'anar a buscar el primer parte de confirmació d'aquesta).
Aquest paper de la baixa, si us plau, que ens el porti algun familiar o amic a la Casa d'Oficis el mateix dia que us el donin i si vosaltres no podeu apropar-vos.

Si passada una setmana encara esteu fotuts: Quan es compleixen 7 dies des del primer parte de confrimació de la baixa i encara us trobeu malament, teniu que tornar al metge per a que us visiti i per a que us pugui tornar a donar el següent parte de confirmació.

Repetim: porteu-nos-el vosaltres mateixos o algú de confiança.

Aquest ritual es repetirà cada 7 dies fins que us donin l'alta i pogueu tornar a la feina.

I què passarà amb el meu sou quan agafi la baixa? Recordeu que ja fa un temps us vem demanar el full de cotitzacions? doncs era per tot això:

-1)Les persones que han cotitzat més de 180 dies, en el moment en que agafen la baixa cobraran a partir del tercer dia de baixa el 60% de la cotització fins que es puguin tornar a incorporar.

-2)La resta de persones que no hagin cotitzat més de 180 dies, simplement no cobraran aquests dies de baixa mèdica.

Nota: cotització = a la suma dels dies treballats amb contracte abans d'entrar a la C.O.

Amb tot això, esperem que us cureu en salut i ho tingueu present per quan escaigui.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

uff... espero que això nomes sigui un recordatori...

Una cosa i si el metge recomana baixa laboral (cas meu ja que i som) i tu mateix desideixes que no cal que em 4 dies de repós en tens prou, que cal fer?

^^FrAnSiS^^ ha dit...

Jo crec que el que hauries de fer es que el metje et doni la baixa i que passats els 4 dies el tornis a visitar i li diguis que ja vols l'alta. En el cas que no te la vulgui donar, pots agafar l'alta voluntària tu mateix. =)

Anònim ha dit...

En principi a qui has de fer cas és al teu metge, i si ell et recomana la baixa mèdica és perquè considera que serà el millor per la teva salut.
Clar està que avui en dia els interessos econòmics estan per sobre de qualsevol altre,no se pas si els teus dubtes van per aquí, però sigui com sigui, ningú et pot obligar a fer el que no vulguis, a no ser que siguis contagiós i un perill per la salut pública!! (en el cas de ser major d'edat, clar...)

En definitiva, tu i el teu metge us heu de posar d’acord i veure quant avarca el teu malestar i quines són les teves prioritats.

Apa doncs,
Salut! :>

Anònim ha dit...

En cas de ser un perill per a la salut publicar, llavors si que agafaria la baixa medica però, si lo que tinc nomes afecta a mi i no es contagios puc pendrem un descans de un dia o dos visitant el metge i ja estaria, al cap i a la fi qui la palmaria seria jo...

=)

SALUTacions xD