dijous, 17 de juliol del 2008

+ Videocurrículum

Com ja sabeu la Maria Gómez vindrà divendres per ajudar-vos a fer el vostre videocurrículum.
.
Ens explicarà moltes coses relacionades amb aquest nou format.
.
Al blog de SFOL trobareu aquesta entrada que la Maria us ha preparat:
Consulteu-la !!!

Allà us planteja diverses qüestions:
  • Haurà passat a millor vida el C.V en paper?
  • Estem en una etapa d’evolució del C.V tradicional cap al format en vídeo?
  • En què consisteix el currículum en format vídeo?
  • Com ho he de fer?
A la vostra professió (dinamitzadors/es, microinformàtics... gent de les noves tecnologies en general) un videocurrículum us permetrà marcar la diferència en les vostres entrevistes de treball.

A veure com va demà... Es tracta de posar-se davant la càmera, resumir la vostra vida acadèmica i laboral amb la millor actitud possible i una molt cuidada presentació i enviar-la a l'empresa que ha fet l'oferta de feina en la qual esteu interessats. Serà un complement perfecte del vostre CV tradicional.

Alguns detractors del videocurrículum comenten que serà una moda passatgera però sembla que cada vegada seran més les empreses que ho admetran com presentació de candidats, especialment en certs tipus de feina: relacionades amb les TIC, d'atenció al públic, formació, màrqueting...


A EE.UU. l'empresa IBM, per exemple, utilitza de forma habitual aquest format de selecció ja que mitjançant l'enregistrament en vídeo es poden descobrir moltes més coses dels candidats/ates que a través del curriculum vitae clàssic i les habilitats es poden explicitar millor: parlar anglès, bona dicció, tècniques comercials, proactivitat, etc.

Així doncs ja ho sabeu, demà fareu un tast dels CV online i les seleccions a través d'Internet.

Ja coneixeu 2 enfocaments de diferent origen i amb la mateixa finalitat:


http://www.videocurriculum.es/ L'empresa Videocurriculum Digital va estandaritzat l'eina currícular en vídeo a Espanya mitjançant aquest portal de foment de l'ocupació, tot i que la primera experiència es va fer via Universidad del Principado de Asturias al 2002. Aquesta plataforma posa a disposició dels protagonistes un marc legal, dinàmic i pràctic (zones privades de candidats i empreses, criteris de recerca, veure en una sola pantalla totes dels dades del candidat i el videocurrículum, etc.). Treballen per Instituts Municipals de Formació i Ocupació, Universitats, etc.

Des de la part pública, ja són diverses les administracions que aposten per aquest nou format innovador. Aquestes institucions són per exemple: Instituto Municipal de Formación y Empleo del Ayto. de Málaga, Universidad de Málaga, Instituto Andaluz de la Mujer, Centro de Apoyo al Desarrollo de Emprendedores de la Junta de Andalucía, Fundación Universidad-Empresa de la Universidad Jaume I de Castellón i la seva proposta TuMeVes, etc.
.
Aquí podeu veure alguns exemples:
.