dimecres, 5 d’octubre del 2011

iPhone 4S VS Samsumg Galaxy S2

Abans de començar la comparativa hem de considerar que el Samsung Galaxy S2 es un telèfon que porta ja uns mesos entre nosaltres, mentre que el iPhone 4S no arribarà a les botigues fins el 14 d'octubre (28 del mateix mes en el cas del mercat espanyol).

Pantalla i Disseny

Apple, en aquest sentit, ha continuat en la mateixa línia que temps enrere, quan va presentar el iPhone 3GS: millorar les prestacions respecte l'anterior, el 3G.

Samsumg ha optat per oferir un nou disseny mes prim i lleuger.



Samsung Galaxy S2
















Tecnologies "en Pantalla"

En termes tecnològics, el Galaxy S2 ve equipat amb la tecnologia Super AMOLED. Aquesta perd en resolució de pantalla, però guanya en luminositat, aconseguint per tant, uns colors molt vius i una brillantor espectacular.
I l'iPhone 4S, per la seva part, continua comptant amb una concentració de 326 píxels per polzada per defensar la seva pantalla Retina.

Aixo sí, en mida de pantalla, es queda en 3,5 polzades, davant les, 4,27 polzades del Samsung.

Connectivitat

En aquest apartat, els d'Apple han millorat, col·locant al dispositiu dues antenes per solucionar el problema de l'AntennaGate (antic problema de senyal en iPhone 4). A més incorpora per primer cop la tecnologia HSPA per les connexions 3G (que milloren la qualitat de la connexió així com la velocitat. Aquesta passa dels 7,2 Mb/s als 14,4 Mb/s).
Samgung incorpora al seu model la tecnologia HSUPA que permet al terminal assolir unes velocitats de descarrega màximes teòriques de 21 Mb/s.

Transmissió de dades sense fils

La manera de transferir dades (documents, imatges) sense fils continua igual que sempre. La finalitat d'aquesta funció és per exemple imprimir documents, veure fotografies o pel·lícules a ordinador o a televisors.
Apple continua apostant pel seu estàndard AirPlay compatible amb productes de la casa, cosa que minimitza les posibilitats d'interacció, ja que es un tecnologia propietària.
I Samgsung opta per un estàndard més estès i per tant amb més dispositius compatibles, (DLNA, que funciona tant en xarxes Wifi com a les Ethernet.).


Connexions del terminal

El telèfon de Samgsung porta incorporat un port microUSB compatible amb adaptador MHL, que ens permet llançar una senyal d'alta definició, per connectar el mòbil a televisions FULL HD 1080p.
Apple per la seva banda continua fent ús del seu dock propietari (situada a la part inferior), que també mitjançant un adaptador, ens permetrà connectar el terminal a una televisió d'alta definició (mitjançant HDMI)

Multimèdia

En aquest apartat, els dos estan molt igualats, però si ens parem a analitzar les càmeres guanya Apple: la seva està bastant més cuidada, al tenir:
  • 30 frames per segon y flash LED
  • 5 lents
  • 8 megapíxels de resolució i una lent a mida amb una apertura més amplia (f/2,4).
  • Sensor de il·luminació posterior millorat
  • Balanç de blancs automátic,
  • Precisió cromática avançada
  • Detecció facial i estabilizació de la imatge, que actua en les gravacions de vídeo.
A més, la càmera es pot activar i prendre una foto en 1,1 segons amb l'iPhone 4S, mentre que amb el Galaxy S2 es triga 2 segons.

Processador

El nou iPhone porta incorporat per primer cop el xip A5 de doble nucli a 1 GH'z (xip que estava instal·lat en el iPad 2), i Samgsung carrega un de doble nucli d'entre 1,2 i 1,4 GH'z

Memòria

Hi ha qui pensa que el fet que l'iPhone no disposi desde temps inmemorials d'una ranura d'expansió per ampliar la memoria es un punt en contra seva, pero també es cert i s'ha de tenir en compte que es fabriqueni comercialitzen tres models diferents de capacitat a escollir.
La companyia coreana per la seva part, es més oberta en aquest sentit: va incorporar 16 GB de memòria interna, ampliable fins a 32 mitjançant targetes externes.

Ordres anb la veu.

El Samgsumg Galaxy s2 incorpora de forma nativa o amb aplicacions de tercers (mitjançant el SO Android) l'opció d'usar el telèfon mitjançant ordres de veu. Aquesta funció no detecta el català, per això.

Apple per la seva banda incorpora per primer cop aquesta opció a l'iPhone 4S, l'assistent personal Siri (que pot dir-te si plourà, donar informació de restaurants, la borsa, el trànsit, redactar correus, etc..). Segons diuen, el public que va assistir a la presentació va quedar gratament sorprès.


Les llengües que són suportades desde el primer dia de llançament son: anglès, francès i alemany.
I pel que sembla tampoc hi ha data per la incorporació de la llengua catalana (o l'espanyol), cosa que fa entreveure ja una actualització.

Bateria

En el cas de Galaxy S2, si se'ns buida la bateria, sempre podem o recarregar-la o, com que samgsung ens facilita la tasca, sempre podem canviar-la.
Pero Apple per la seva banda continua amb la idea de fer impossible aquesta tasca.

Font: TuExpertoMovil Imatge: TuExperto , TuExpertoMovil, Apple

Oriol Moya
Dinamitzador Digital