divendres, 15 de juliol del 2011

Codis QR



Què és un codi QR?
Es un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Denso-Wave en 1994 i que es caracteritza per tenir tres quadrats a les cantonades, que permeten detectar la posició del codi al lector.

Història

Inicialment es va desenvolupar per registrar peces faltants per la fabricació de vehicles. Avui els codis s'usen per a inventaris, en una gran varietat d'indústries.

Però la inclusió de software lector als telèfons mòbils més moderns ha permès l'usuari de carrer beneficiar-se de mesures com ara la lectura d'ofertes a algunes botigues, introduïr dades d'un nou client (nom i telefon per exemple), al telefon movil, i moltes més aplicacions.

Emmagatzematge
Un codi QR pot contenir en el seu interior


  • Màx.. 7.089 caràcters de tipus numèric.



  • Màx.. 4.296 caràcters de tipus alfanumèric.


  • Generadors QR
    • Codis-QR: Ens explica què son aquests codis, ens permet crear els nostres fàcilment i de forma gratuïta, aixi com estar al dia de les ultimes noticies relacionades amb aquest tema.
    • QR-Code Generator: Un generador de codis QR, també molt simple con l'anterior, però sense secció de noticies, ni explicacions de que son els codis QR.
    • Generator QR-Code : Senzill generador de codis, però amb l'opció de generar-los amb colors, a més d'un bloc de noticies.
    Font: Wikipedia
    Font Imatge: Nuevas Tecnologias

    Signatura: