dimecres, 15 de juny del 2011

Internet com a dret Humà


L’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) reconeix l'accès a Internet com a dret humà.
L'informe (PDF, 143Kb), publicat recentment, diu que tots els ciutadans haurien de gaudir d'aquest servei que avui és pràcticament imprescindible, i condemna els països que bloquege/filtren continguts a la xarxa.

Recentment s'ha publicat un informe amb l'objectiu de garantir els drets de les persones i la llibertat d'expressió, és clar que posar limits o bloquejar la comunicació dels usuaris està classificat com una violació dels drets (expresar, opinar, discrepar lliurement...).

L'ONU exposa que l'ús d'Internet no només dóna a la persona llibertat d'expressió, sinó que també promou el progrès de la societat i la tecnologia.

Algunes empreses pateixen l'atac de hackers informàtics que els violen la restricció de dades, a això l'ONU diu als estats que han de tenir la politíca de protecció de dades molt pendent i clara, ja que la regulació i el castig de l'ús indegut pot pagar-se com a delicte.

Altre de les violacions més greus és tallar l'accès a la xarxa, tal i com va passar a Egipte durant les revoltes. L'ONU afirma que en temps d'adversitat és important mantenir l'accès i comunicació mitjançant Internet.

Fonts

Angie Serna
Dinamitzadora Digital