divendres, 20 de maig del 2011

Primera setmana de cinema obert a la UOC


El passat 26 d’abril la UOC va organitzar la primera edició de cinema obert, una idea impulsada pels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació basada en la producció d’una obra audiovisual partint d’unes imatges de lliure distribució i projecció.

Durant aquests dies es va poder gaudir d’una marató de pel·lícules, així com també xerrades sobre les noves tendències al panorama audiovisual digital contemporani.

Aquesta primera edició es va celebrar al Wikilounge de Barcelona, on van destacar algunes activitats interessants com l’Stray Cinema, un concurs independent de caràcter internacional amb unes bases d’allò més originals: als concursants se’ls hi dona material audiovisual en brut, rodat en un lloc diferent del món en cada edició. Els participants han de muntar un curtmetratge de dos minuts amb el material donat, tot i que també poden afegir-hi una part de material propi. La peculiaritat principal del concurs és que els mateixos usuaris valoren els propis curtmetratges.

L’esdeveniment va ser tot un èxit, i com a mostra us deixem a continuació les opinions d’en Toni Roig, director del programa de Comunicació Audiovisual de la UOC; i d’en Joan Carles Martorell, realitzador i impulsor d'Embed.at i Yerblues.