dissabte, 14 de maig del 2011

L'ensurt de la setmana: mort i resurrecció de Blogger


L'eina de publicació de blocs de Google, Blogger, va tornar al seu funcionament a última hora de divendres, després de dos dies d'avaria i després de més de 20 hores sense permetre escriure noves entrades als usuaris, informa l'empresa.


El cap tècnic de Blogger, Eddie Kessler, ha confirmat a les 17.26 GMT de divendres que el sistema tornava a estar operatiu.

"Quin dia més frustrant", va dir Kessler al bloc de la companyia, i alhora ha lamentat els contratemps que els problemes de Blogger poguessin haver causat als seus milions d'usuaris.

"Hem gairebé tornat a la normalitat. Pots publicar de nou i en les pròximes hores les entrades i els comentaris que van ser eliminats temporalment haurien d'estar recuperats. Gràcies per la teva paciència. Nosaltres fem servir Blogger per als nostres blocs, així que també vam patir el teu patiment", va explicar Kessler.

Aquest responsable de Blogger va explicar que l'origen de l'avaria va tenir lloc durant la nit de dimecres a EUA, quan s'estava duent a terme un manteniment rutinari.

"Experimentem la corrupció d'algunes dades que va impactar en el comportament de Blogger", va declarar Kessler, que va assenyalar que des de llavors es van produir diverses anomalies com caigudes del servei intermitents, desaparició d'entrades i desviaments de blog no buscats o pàgines d'errors.

"Una petita part dels usuaris de Blogger (estimem que un 0,16%) poden haver patit problemes addicionals específics en els seus comptes", va apuntar Kessler, que no va donar més detalls, encara que va haver queixes de persones que van dir que la seva identitat privada resultar compromesa.

Durant la jornada de dijous, els tècnics van revertir l'operació de manteniment de dimecres en els sistemes i van deixar Blogger bloquejat, només per a lectura, per poder rehabilitar tot el contingut.

Font: elmundo.es

Jonatan Rodriguez Castillo
Dinamitzador Digital