dimecres, 11 de maig del 2011

Google Music


Font: http://music.google.com/music/usernotinvited

Desprès de molt de temps d'espera i rumors, el nou servei de google "Google Music", finalment ha estat llançat al mercat. Veurem com acaba aquest moviment de "notes" realitzat pel cercador mes famós d'Internet.

A continuació passarem a mencionar-vos les "diferents notes" que té aquest nou servei.

Abans que res s'ha de destacar que google a llançat el servei, sense acabar de tancar cap contracte amb les discogràfiques.

Segons les pròpies fonts de el New York Times, el pas que google a decidit realitzar en aquest sentit seria bastant similar al realitzat per amazon. Aquest nou servei del cercador es basaria en la pujada d'arxius a "la nube (Internet)" i posteriorment la seva reproducció.
Tota la música que posem a Internet, estarà sincronitzada automàticament amb tots els dispositius que tinguem connectats al servei (tant música com llistes de reproducció), cosa que vol dir que qualsevol modificació en les llistes de reproducció, o canvi, en el nombre de cançons es veurà reflectit en els altres dispositius.
A més és l'eina InstantMix que s'encarregarà d'ajuntar les cançons seleccionades en una llista de reproducció sense silencis entre mig.

Per tant al igual que spotify i amazon el requisit més imprescindible seria contar amb connexió a Internet de velocitat decent.

A més els usuaris que estiguin registrat en aquest servei que de moment està en fase beta, podran pujar les seves col·leccions d'arxius al servidors de Music. A més asseguran que també garantitzara l'accés de movils amb sistema operatiu, Android podran accedir al servei de forma normal i sense connexió.

Durant el seu llançament en fase beta només estarà disponible als Estats Units i només si podrà accedir per invitació com tuenti per exemple. Fins que les negociacions amb les discogràfiques no arribin a bon port i el servei s'assembli més a spotify serà un lloc. En un principi s'apostaria per el model d'Amazon Cloud Drive 5 GB d'emmagatzematge gratuït i si el convenç el servei tindries l'opció de pagar 20 GB por 20 dòlars anuals (quasi 14 euros). Encara que alguns medis apuntes a que s'oferiria, tractant-se de google, espai per emmagatzemar 20.000 cançons de forma gratuïta.

Oriol Moya
Dinamitzador Digital