dimarts, 26 d’abril del 2011

Projecte EspiRA

Hem estat escollits com a equip pilot per contribuïr al Projecte EspiRA, organitzat per l'associació Espiral i Educared (Fundació Telefónica).

El Projecte EspiRA és un projecte molt innovador que es basa en la Realitat Augmentada (RA), tema que s'està donant molt a conèixer ja que és un gran avanç respecte a la Realitat Virtual (RV).
La gran diferència és que la RA ens mostra el món real amb dades informàtiques sense substituir la realitat fisica, mentre que la RV s'aïlla completament de lo real i és netament virtual.


No esta de més remarcar que la RA pot ser usada des d'ordinadors fins a dispositius mòbils com per exemple els HTC amb Sistema Operatiu Android, o l'iPhone, que ja estan implantant aquesta tecnologia. Els objectius del projecte es basen majoritàriament en conèixer les possibilitats educatives de la RA facilitant als alumnes i pofessors la possibilitat d'interactuar en aquest tema, innovant en el camp educatiu mitjaçant l'ús de tecnologies ascendents.


Llavors és un projecte que qualificaríem com IAP (Investigació-Acció-Participació) i per aquest motiu es busca en tot l'estat formar un equip de professorat de tots els nivells educatius que tinguin coneixements i experiències TIC-TAC i que disposin d'un dispositiu smartphone o tinguin la possibilitat d'aconseguir-ne un per a utilitzar-ho com a eina pedagògica a l'aula.

A continuació us deixo un enllaç on podreu llegir més sobre el tema i la missió que portarem a terme...
Projecte EspiRA.com


Dinamitzadora Digital
Angie Serna.