divendres, 1 d’abril del 2011

Barnamob, organitzadors de Flashmobs





Ahir dijous a la tarda van venir a fer una ponència a la Casa d'Oficis l'Eloi i la Lorena, que són els fundadors de Barnamob, un grup destinat a la organització de Flashmobs a la ciutat de Barcelona.

Van estar parlant de com va sorgir l'idea de Barnamob, que al prinipi es denominava FlashmobBarcelona i per no ser tan poc originals van cambiar a Barnamob (moviment de Barcelona). Segons els fundadors, Barnamob va sorgir d'una manera bastant absurda, la Lorena va veure un Flashmob per la tele i l'hi agradava l'idea de participar en un. Ella va intentar-ho com tres vegades i no ho va conseguir, i quan estava amb l'Eloi estudiant l'hi va preguntar d'organitzar un i ell sense pensar-ho va dir que si, tot i que ell pensava que era broma. L'Eloi, quan va saber que era cert va tornar a dir que si.

Barnamob ara mateix te més de 5.000 membres, la qual cosa ja és una asociació bastant important a Barcelona. Però, malgrat aquesta relevancia ells dos van remarcar que no ho fan per diners, de fet han tingut la posibilitat de publicitar bastants empreses però la seva mentalitat és de fer-ho sense cap lucre de beneficis, malgrat a molta gent li costi de creure.

Ens van ensenyar alguns videos dels seus Flashmobs, però el que va destacar més va ser el que van fer al metro de barcelona amb el pròposit de que cada membre es despullés al mig de tothom.

imatge recollida de blogs.larioja.com

El que ens volien transmetre és que no ens deixem enganyar per la prensa de la definició que és un Flashmob, que no ens fessim una idea incorrecta. Un Flashmob serveix per divertirse gaudint d'actes escandalosos dintre de la legalitat i ho qui realment ho gaudeixen són qui no ho converteixen en un treball.