divendres, 17 de desembre de 2010

Wikileaks: De que s'acusa Julian Assange?El Fundador de WikiLeaks, Julian Assange, es va presentar de manera voluntària a les autoritats d'Scotland Yard, on ha estat detingut, en aplicació de l'ordre europea cursada per Suècia per dos casos de possibles delictes sexuals, un càrrec de coerció, un càrrec de violació. Tot això va passar el 18 d'Agost d'aquest any.

La denúncia la van posar dues dones amb les qui ha mantingut relacions sexuals previament. Assange creu que darrere de tot això hi ha el Pentàgon.

Vladimír Putin, defensa Assange i diu "que la detenció de Assange és una mesura democràtica per donar resposta al Govern corrupte i poc democràtic".
Assange va ingressar a la presó el passat 7 de desembre en compliment de l'ordre europea d'arrest emesa per Suècia, on se l'acusa d'haver comès diversos delictes sexuals contra dues col·laboradores de Wikileaks. Ara haurà de pagar més de 235.000 euros de fiança per poder abandonar la presó britànica de Wandsworth, en espera de conèixer si finalment és extradit al país nòrdic.

Maribel Fisas
Dinaminitzadora digital

Cap comentari: