dijous, 13 de maig de 2010

Loculinux

Loculinux es una distribució de Linux basada en Ubuntu 9.04 que ha sigut desenvolupada per a locutoris o també anomenats cibercafés.


El principal problema dels locutoris i cibercafés és la llicencia del software a instal·lar-se en els equips de l'establiment, ja que a l'oferir un servei públic ha de ser totalment legal.

I a causa d'això s'eleva el cost de la compra dels ordinadors i ocasiona que el software s'instal·li de forma no legal.I ara es on entrem en el tema principal d'aquest post, LOCULINUX, al ser una distribució de Linux, que com sabem es software lliure i de codi obert basat en la llicencia GNU, no disposarà del cost adicional per a la llicencia a l'hora de comprar l'ordiandor.

LOCULINUX poseeix totes les aplicacions necesaries per poder instal·lar-se en aquest tipus d'establiments, des de Programes d'ofimàtica (Procesador de textos, Fulls de Càlcul, Presentacions), Missatgeria instantánea, etc.

LOCULINUX disposa de totes les aplicacions necessàries per poder instal·lar-se en aquest tipus d'establiments, des de programes d'ofimàtica, missatgeria instantànea, navegador d'internet, fàcil accès a els controladors de video, programes de video, etc. i si no venen programes que et fan molta falta, no et preocupis que es poden instal·lar sense problemes gratuitament a través dels repositoris.


Aquesta es la primera versió de LOCULINUX, la seva instal·lació es molt senzilla, o si vols també es pot executar directament desde un DVD LIVE sense instal·lar-se i veure-ho per investigar-lo o bé instalar-se al disc dur de l'ordinador.


Poseeix dos entorns d'execució per a programes desenvolupadors en la plataforma Windows, si tens algún programa que t'agradi molt i sigui de Windows, amb el Wine i el PlayOnLinux, es poden executar, ja que permet executar la majoria de programes i jocs comercials.


El control de llocs integrats en LOCULINUX, tant en la versió client com en la versió servidor, permet controlar fins a 300 llocs de forma remota e individual. En la versió client de LOCULINUX al obrir la sessió de dades es mostra el temps transcorregut, temps restant, total a pagar, etc. Una vegada que el temps o el crédit finalitza, el lloc client es bloqueja, mostrant una pantalla de “Terminal Bloquejat”.


Font: www.loculinux.org


Tècnic microinformàtic,

Oscar Rodríguez Pérez

Cap comentari: