El principal problema dels locutoris i cibercafés és la llicencia del software a instal·lar-se en els equips de l'establiment, ja que a l'oferir un servei públic ha de ser totalment legal.
I a causa d'això s'eleva el cost de la compra dels ordinadors i ocasiona que el software s'instal·li de forma no legal.
I ara es on entrem en el tema principal d'aquest post, LOCULINUX, al ser una distribució de Linux, que com sabem es software lliure i de codi obert basat en la llicencia GNU, no disposarà del cost adicional per a la llicencia a l'hora de comprar l'ordiandor.
LOCULINUX poseeix totes les aplicacions necesaries per poder instal·lar-se en aquest tipus d'establiments, des de Programes d'ofimàtica (Procesador de textos, Fulls de Càlcul, Presentacions), Missatgeria instantánea, etc.
LOCULINUX disposa de totes les aplicacions necessàries per poder instal·lar-se en aquest tipus d'establiments, des de programes d'ofimàtica, missatgeria instantànea, navegador d'internet, fàcil accès a els controladors de video, programes de video, etc. i si no venen programes que et fan molta falta, no et preocupis que es poden instal·lar sense problemes gratuitament a través dels repositoris.
Aquesta es la primera versió de LOCULINUX, la seva instal·lació es molt senzilla, o si vols també es pot executar directament desde un DVD LIVE sense instal·lar-se i veure-ho per investigar-lo o bé instalar-se al disc dur de l'ordinador.
Poseeix dos entorns d'execució per a programes desenvolupadors en la plataforma Windows, si tens algún programa que t'agradi molt i sigui de Windows, amb el Wine i el PlayOnLinux, es poden executar, ja que permet executar la majoria de programes i jocs comercials.
El control de llocs integrats en LOCULINUX, tant en la versió client com en la versió servidor, permet controlar fins a 300 llocs de forma remota e individual. En la versió client de LOCULINUX al obrir la sessió de dades es mostra el temps transcorregut, temps restant, total a pagar, etc. Una vegada que el temps o el crédit finalitza, el lloc client es bloqueja, mostrant una pantalla de “Terminal Bloquejat”.
Font: www.loculinux.org
Tècnic microinformàtic,
Oscar Rodríguez Pérez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada