dimecres, 26 de maig del 2010

Adobe vs Apple




Ha començat la guerra...
i es que Apple ha anunciat que deixarà d'utilitzar Flash per a les seves aplicacions.

La guerra recent entre Adobe i Apple arribava a un punt de ruptura el 8 d'Abril, quan Steve Jobs publicitaba crítiques a webs de tecnologia i a diaris, que deixaria d'utilitzar Flash. També a l'iPhone o iPad, que encara de ser un producte molt utilitzat no era un sistema obert al estar controlat per Adobe, fins i tot ha prohibit a Adobe el nou Flash-to-iphone.

Es creu que tota aquesta polèmica ha sigut generada per la decisió de Apple el mes passat al canviar el seu iPhone Developer Program de llicència per els que tenen que escriure aplicacions per a l'iPhone i el iPod que s'executin directament en el dispositiu, que té la prohibició de solucions de software de traducció com Adobe, per el qual hauran de ser utilitzades per programes autoritzats per Apple, encara que el component HTML5 d'Apple trigarà el seu temps per posar-se de moda i no tots el navegadors el suportaran, encara que amb el temps s'implantarà per complet.

És llavors quan Adobe ha llençat una nova versió del seu Creative Suite, que ofereix una eina per l'iPhone i un component en flash, la publicitat de la qual va en contra de la companyia de Steve Jobs amb un ironic missatge que diu “Nosaltres amem a Apple” com a títol, menciona també en l'anunci que ells amen altres aspectes, com la creativitat, la innovació, flash i els seus desenvolupadors. Terminen dient que el que no amen es que algú els tregui la llibertat d'elegir la seva forma de crear.

Apple ja ha contestat a aquesta última publicació. Un portaveu de la BBC va recollir les declaracions de Apple que deia que “flash no es un estàndard Web obert com HTML, que és propietat de Adobe i que el consorci W3 que controlen els estàndard Web han elegit HTML5 com estàndard a Web obert".

Raquel Cala Dinamizadora Digital Multimedia