dimarts, 13 d’abril del 2010

URLS SEMÀNTIQUES

Les URLs semàntiques o URL amigables són URLs més entenedores per a l'usuari. Les URL semàntiques estan formades amb paraules relacionades amb el contigut de la pàgina i més fàcils de recordar que les pàgines dinàmiques a les que solem navegar, que estan plenes de variables GET i números.

S'utilitzen en llocs web dinàmics, per tant s'estan utilitzant molt més que les URL extenses, que en el llenguatge PHP són conegudes com el mètode GET (el cual es diferencia del métode POST en que no utilitza la URL per a el pas de informació).




URL NO SEMÀNTICA

Les urls en les pàgines dinàmiques les solem trobar de la següent forma:

http://www.hola.com/quetal.php?seccion=bien&id_bien=133

Si tenim una mica de coneixements en programació web, entendrem que estem accedint a l'archiu quetal.php en www.hola.com, pasant les variables seccion i id_bien amb els valors “bien” i 133 respectivament.

Amb això arribem a la conclusió que si no entens de programació web, serà difícil desxifrar el contigut de la pàgina i recordar la url.


URL SEMÀNTICA

Un exemple d'url semàntica seria:

http://www.hola.com/bien/url-perfecto.html

Estariem entrant a la pàgina web www.hola.com, entrant en la secció bien i observant l'archiu url-perfecto.html. Com veieu, s'entén millor i és més fàcil de recordar la url semàntica.

Us deixo aquest enllaç a una pàgina web de com fer funcionar les url amigables (si no tens dots de programació et serà bastant dificil):

http://www.baluart.net/articulo/urls-amigables-con-php

Oscar Rodríguez Pérez
Microinformàtic