dimarts, 13 d’abril del 2010

Teclats Oled


Ja fa algun temps que les companyies van començar a pensar en renovar els teclats. El més comú ha estat afegir-los tecles, alguns han optat per deixar-les en blanc...



Artemy Levedev es va preguntar si era lògic tenir un només teclat per a un ordinador quan aquest té molts programes diferents cadascun té diferents necessitats. Levedev va assumir que havia en els teclats moltes funcions que calia fer completament visibles i accessibles.

Així va néixer el projecte per a crear l' “Optimus”, un teclat intel•ligent que faria els teclats més accesibles a tots els usuaris.

CADA TECLA UNA PANTALLA

Gràcies a la tecnologia LED, cada tecla de l' “Optimus” té una petita pantalla capaç de representar qualsevol imatge, lletra, icona, dibuix i fins a animacions. Una de les aplicacions més interessants podria ser tenir tots els alfabets del món (xinès, ciríl•lic, jeroglífic, quenya...) en el mateix teclat, sense necessitat de comprovar la correspondència entre les tecles i les lletres a través del monitor.

Així, seria possible dedicar el teclat sencer a símbols egipcis o algoritmes matemàtics, amb prémer un només botó. Si es canvia d'aplicació, el teclat canviaria altra vegada per a ajustar-se a les noves necessitats.

IDEAL PER A PROGRAMES DE EDICIÓ MULTIMEDIA

Aquesta possibilitat és interessant per a tots els públics, però és el somni d'aquells usuaris que utilitzen programes d'edició d'imatge i so. Especialment en Photoshop o Gimp, en els quals les funcions s'amaguen després de múltiples taules i finestres que és necessari manejar amb el ratolí.

Francisco Real
Jordi Rielo
Tècnics Microinformàtics