dimecres, 12 de maig del 2010

Les Dmz i el UPnP.

Dmz. És una xarxa o part d'ella, separada d'altres sistemes per un tallafocs, que permet que només entrin o surtin certs tipus de tràfic de xarxa, impedint possibles atacs en cas de algun intrús guanyi control sobre la dmz. L'objectiu d'una dmz és permetre l'accés d'una xarxa interna amb una externa, mentre que les connexions d'una dmz solament permeti a la xarxa externa, els de fora no poden connectar amb la interna. Això permet protegir el nostre equip d'intrusos externs en el nostre sistema. Les Dmz s'usen habitualment per a situar servidors que és necessari que accedim des de fora, com servidors d'e-mail, Webs i Dns.



En els nostres routers podrem habilitar i deshabilitar la dmz ingressant en ells, a l'habilitar la dmz aconseguirem superar les limitacions per a connectar-se amb segons que programes. Però això té el seu risc perquè quan habilitem la dmz, obrirem automàticament tots els ports del router.

Upnp (Universal Plug&Play). Arquitectura Sw que permet a les aplicacions dels dispositius connectats a una xarxa intercanviïn informació i dades de forma senzilla, sense necessitat de configurar de dispositius, sistemes operatius o xarxes. El UpnP ha estat dissenyat de manera que sigui independent del fabricant, sistema operatiu, del llenguatge de programació de cada dispositiu o ordinador, i per a implementar la xarxa. Optimitzant en tot moment la configuració dels equips.


Però igual que el dmz té el seu avantatge i el seu desavantatge. L'avantatge és que solament obre el port que estem utilitzant i apagar l'equip el port es tanca automàticament. Però al tenir aquest port activat correm el risc que l'equip no reconegui que programes que utilitzem.
Moisés Carmelo Becerra B.
Tècnic Microinformàtics.