dilluns, 12 d’abril del 2010

Els llibres digitals... i més

L'altre dia tafanejant per la xarxa m'he trobat amb un article del diari digital 20 minutos, força interessant sobre els llibres electrònics i sobre el marc legal que l'envolta.

Resulta que l'últim estudi elaborat pel Ministeri de Cultura sobre el sector dels llibres electrònics (e-books) mostra que a l'any 2009 es va registrar un augment en aquest mercat del 48% respecte a l'any anterior.

Per a adequar-se a aquesta transformació digital, el marc legal ha d'adaptar-se també, segons les dades del mateix informe, elaborat per l'Observatori de la Lectura i el Llibre per a Cultura.

Les principals mesures van encaminades a protegir els drets d'autor defensant-los de les xarxes P2P, i actualitzar els contractes d'edició literària per a enfocar-los a aquest nou format.

A l'estudi també es detallen altres aspectes i prediccions sobre el sector ja que, al 2011 s'espera
que un gran nombre d'editorials tindran més de la meitat del seu catàleg digitalitzat i les novetats aniran ocupant cada vegada més espai a l'oferta digital.
Nosaltres, des de la Casa d'Oficis, i com a futurs dinamitzadors multimèdia, ens preguntem també pel llibre de text digital... una eina molt important per al futur de l'escola 2.0.

Com es plantegen el nous reptes del llibre de text digital?
Com seran els continguts d'aquests llibres? Com s'implementarà l'ús del llibre a l'escola?...

Totes aquestes preguntes i moltes més es respondran el proper dia 21 a la Jornada El reto del "libro de texto" digital que es portarà a terme durant tot el dia al Cibernàrium amb taules rodones i ponències com: El futur dels llibres digitals en el context educatiu, De les editorials a les e-editorials. La transformació en la indústria de continguts, entre d'altres.

Si esteu interessats en la jornada i en saber qui són els experts convidats, no dubteu en visitar el web http://debatelibrodigital.wordpress.com/


Ana Belén Ruiz Fernández
Dinamitzadora digital multimèdia