dimarts, 23 de març del 2010

Una nova forma de agermanament el CIBERAGERMAMENT

José Antonio Ros, professor d'anglès del col·legi Santa Joaquima de Vedruna, a Vinalesa (Vàlencia), ha acostat Europa als seus alumnes. Fa un any que el seu centre es va ciberagermanar al col·legis de França, el Regne Unit, Polònia, Itàlia i Romania, des de llavors comparteixen experiències a través de la web e Twinning.

Els alumnes de Vedruna “treballen ara amb persones de tots els països”, comenta Ros, que es mostra satisfet de la “riquesa cultural” que aporta la iniciativa.

Aquest centre és només un dels 2.800 centres espanyols que participen en eTwinning, un programa impulsat per la UE que des de 2.005 ha aglutinat més de 25.000 escoles de tot Europa.
"Els seus participants dissenyen els projectes segons les seves inquietuds"
En Culture in a box (cultura en una capsa), per exemple, comparteixen tradicions de les diferents ciutats participants, mentre que en Wall of Cards (mur de postals) pengen imatges de les festes de cada país. Són només dos dels projectes en què Ros s'ha ciberagermana, mitjançant els quals el docent “intenta implicar tots els estudiants”.

De fet, el programa està obert a alumnes des de preescolar fins a batxillerat. I també als seus professors que es connecten a eTwinning per compartir i aplicar diferents enfocaments o simplement per ampliar el coneixement d'una assignatura o camp concret.

Informació Extreta: ADN

Dinamització Digital Multimèdia

Montse Collado