dijous, 25 de febrer del 2010

Localitzades dues extensions de Firefox amb codi maliciós



Mitjançant el blog oficial de complements per a Firefox, l'equip de Mozilla ha informat a tots els usuaris del navegador que s'ha localitzat dues extensions que a l'instalar-se executen un codi maliciós en els nostres sistemes. Els sistemes de detecció de malware que tenen en els laboratoris de Firefox no han sigut capaços de detectar els forats de seguretat.


Aquestes extensions son Sothink Web Video Downloader 4.0 i Master Filer, que contenen els archius Win32.LdPinch.gen i Win32.Bifrose.32.Bifrose respectivament. Si algun usuari ha instal·lat aquestes aplicacions, han de saber que tenen instal·lat un troià en els seus sistemes, que no s'elimina a l'esborrar els complements del navegador. De moment el problema només sembla afectar a els sistemes Windows.


Les dues extensions amb aquest codi ja han sigut retirades de la web de complements de Firefox, però s'han descarregat més de 4500 copies dels complements. Si les heu arribat a instal·lar en el vostre navegador, recomanem que feu un anàlisi complet utilitzant el vostre antivirus, com més aviat millor.



Oscar Rodríguez

Tècnic Microinformàtic