dimarts, 26 de gener del 2010

Vídeotutorials per a l web del Comprem

Les Dinamizadores Marian Márquez i Montse Alarcón realitzaran les fotografies dels productes i façana dels comerços de Sant Feliu de Llobregat, després retoquen les fotografies i les pujen al web del Comprem www.compremasantfeliu.cat.


Al web descriuen el producte, el que diu el comerciant, una vegada fet aquest treball, el propi comerciant pot dinamitzar ell el seu portal, entrant a la seva àrea privada.

Com funciona la web? No tothom sap com funciona, i per això hem hagut de crear uns vídeotutorials de com funciona la pàgina web del Comprem. Així tots els comerços inscrits podran renovar els seus productes sense la nostra ajuda.

Aquí us deixem alguns exemples de vídeo tutorials que trobareu al nostre canal youtube de la Casa d'Oficis.







Aquests vídeotutorials estan fets amb el CamStudio un programa on pots gravar tots els moviments que fas a la pantalla de l'ordinador, pots gravar àudio alhora, si disposes de cascos amb micròfon.

Advertència: és millor fer la peça tota sencera o si més no, fraccionar la feina a explicar al vídeotutorial en dos o tres vídeos.

Sí que és veritat que podríem fer talls amb un programa d’edició de vídeos (adobe premiere, final Cut o movie maker) però a l’hora d'exportar la pel•lícula perd molta qualitat.

Si gravem àudio hem de tenir en compte el soroll del micro, ja que si respirem fort o ens movem (imagineu que ens pica el nas i ens rasquem en mig d’una gravació), aquest soroll és captat pel micro, i després al visualitzar la peça se sent el “rasc, rasc” o el “buf, buf” i no queda gaire professional. A més, és molest, feu la prova!

Per això estem gravant a una aula sense soroll i si pot ser fer-ho per parelles ja que una s'encarrega de moure el ratolí i l'altra de posar la veu.

Es una feina de compenetració, per obtenir un bon resultat.


















CamStudio
és un bon programa per fer aquests vídeotutorials.

Dinamizadores Digital Multimèdia
Marian Márquez
Montse Alarcón