dilluns, 25 de gener del 2010

Arriba booq, l'ipod dels llibres


Avui m'ha arribat a les mans booq, un e-reader d'orígen espanyol amb molt bona pinta. La meva primera impressió al tenir-ho a les meves mans ha sigut la seva finura i lleugeresa (té un grossor de tan sols 9,5 mm). Destaca per la seva capacitat d'almacenatge, ja que incorpora una tarjeta d'1 Gb interna,amb la possibilitat de ser ampliada fins a 4Gb mitjançant tarjetes SD.Té compatibilitat amb múltiples formats i la seva interfaç, a més de ser senzilla, és amigable i intuïtiva.

Una cosa que m'ha agradat molt és que booq incorpora 300 llibres precarregats a la seva memòria, amb els quals l'usuari pot observar la qualitat d'imatge que booq es capaç d'oferir. Els llibres estan ordenats de forma alfabètica pel cognom de l'autor. Trastejant l'aparell en qüestió em dona per entrar a la lletra C, i selecciono El gran teatro del mundo de Pedro Calderón de la barca, la qualitat d'imatge es excel·lent, i la mida del text es la ideal. La transició d'una pàgina a una altra és suau i amb una rapidesa acceptable.
I es que booq és capaç de llegir els formats de text pdf, .epub, .txt, .html, .html, .fb2 y mobipoket, així com els suports d'imatge .bmp, .jpg, y .png. També és capaç de reproduïr arxius de música en format .mp3. Per provar com es veuen els llibres baixats d'internet, busco a google la novel·la Guerra Mundial Z de Max Brooks, la descarrego en format .pdf i la introdueixo dins de booq per USB, la qualitat és igual de bona que amb l'anterior novel·la, excel·lent, gràcies a que utilitza la tecnologia de la tinta electrònica E-Ink Vizplex amb una resolució de 600x800 px i amb 8 nivells de grissos.

I sí, és molt bonic i eficaç, però li he trobat dugues coses com a mínim que no m'acaben d'agradar. La primera és la lentitud amb què carrèga una imatge (les imatges se'm carregaven quinze o vint segons després d'haver-les seleccionat); i la segona és el preu, té un cost de 259 €, una xifra encara molt elevada sota el meu punt de vista i que no tothom s'ho pot permetre a aquestes altures.


Carlos López
Dinamitzador digital multimèdia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin recomanes?

El Kindle? Algun Sony?

Anònim ha dit...

La veritat és que actualment un dels millors e-readers del mercat és Kindle, sota el meu punt de vista és el més complet i a sobre amb un cost bastant més baix que booq (173€ per els 259€ que costa aquest últim). Kindle té la garantia de Amazon, que proporciona a l'usuari una xarxa privada anomenada Whispernet que funciona a través de telefonía mòvil (xarxes 3G).
Per una altra part, l'aparell de Sony també sembla una bona alternativa, incorpora la funcionalitat REFLOW (millora la lectura del pdf augmentant el tamany del text), i és com el paper real, posat que requereix d'una font d'il·luminació externa natural o artificial per poder ser visualizat, un apunt que s'ha de tenir en consideració a l'hora de comprar-ho.

Existeixen uns altres e-readers molt més barats (i limitats)com són els Jinke Hanlin, i de més cars (i complets) com són els CyBook o els iRex iLiad.

Igualment a mesura que vagi passant el temps anirant sortint noves marques i moltes empreses s'afegiran a la creació de e-readers, la competència pujarà, fent que els preus disminueixin i el catàleg a escollir sigui molt més ample.

Espero haver-te ajudat amb el teu dubte, salutacions.