dilluns, 27 de juliol del 2009

Històries dels barris

El passat dia 23 vam fer una sortida a l'oficina de Fem barri, per veure en primícia el documental Històries dels barris.

L'Anna Cobo, la creadora audiovisual de Sant Feliu de Llobregat, ens va mostrar el documental que va fer ella sobre l'història dels barris de la Salut i Can Calders, i a on es relata com van arribar i es van establir els primers immigrants als anya 40 i 50 i on es descriu la posterior arribada massiva d'immigrants de la resta de l'estat espanyol a partir dels anys 60 i 70 amb entrevistes i imatges d'aquell temps .

El vídeo va estar molt bé ja que ho han fet per als veïns i veïnes dels barris i perquè la gent conegui com a anat canviant aquests dos barris al llarg dels anys .

L’Anna ens va explicar com va començar el projecte, les fases que va haver de passar i els recursos que va tenir, les coses que no li agradaven del vídeo i les seves tècniques per portar a terme aquest projecte audiovisual.



Aquí us deixem les 4 regles a tenir en compte per fer qualsevol projecte audiovisual

  1. L'àudio
  2. Composició del pla de fons (tots els elements visuals
  3. Parar a algú quan parla si hi ha problemes, ja que quan el vídeo sigui finalitzat no estarà com realment vols. (si no se sent, si se sent soroll, pla equivocat...)
  4. Tècnica: fer les coses perfectament és impossible. El millor és fer un projecte senzill i que arribi a la gent i sobre tot sense molts efectes. És important posar-los quan es necessitin realment.

Fases

  1. Documentar-se del tema que vols tractar
  2. Producció: La producció s'encarrega del material, agenda, en resum que tot el necesari estigui quan es rodi
  3. Rodatge (Gravació)
  4. Post producció: Preparatius per la presentació del projecte.
La veritat, ens va agradar molt aquesta sortida, i l'Anna ens va respondre tots els dubtes.
Moltes gràcies Anna!

Alba Cano
Estefania Morales
Lidia Gómez

Dinamitzadores digitals multimèdia