dijous, 9 de juliol del 2009

GOOGLE REINVENTA EL SISTEMA OPERATIU

Google una vegada llençat el seu navegador Chrome, està ultimant els detalls per treure el seu propi sistema operatiu per PCs. El nou sistema s'anomena Chrome OS i està pensat per fer funcionar el seu navegador i per ser instal.lat a ordinadors portàtils de baix cost (netbooks). Serà un sistema gratuït, de codi obert i baix cost.


"... La rapidez, la sencillez y la seguridad son las claves de Google Chrome OS ..." afirma Sundar Pichai (vicepresident de la gestió de productes) i Linus Upson (director d'ingenieria) de Google.

El software s'oferirà online a finals d'any mitjançant una llicencia de codi obert, el que permetrà que pugui ser modificat per qualsevol usuari. El sistema serà compatible amb processadors Intel i AMD.

L'objectiu de Google Chrome OS son els ordinadors portàtils però l'empresa pensa que podria arribar a ser compatible amb PCs fixes.

Chrome OS pretén ser un sistema centrat en Internet. Es a dir, les aplicacions s'iniciaran directament en un servidor d'Internet encara que l'usuari no estigui connectat.

Font de l'article: El Pais 08/07/2009
Si voleu veure l'article complert, feu un click aquí.