dijous, 18 de desembre del 2008

Entrevista a Paqui: Resulta un problema per l'informàtica tenir insuficiència visual?

En el taller d'informàtica del Casal de la Dona de Sant Feliu de Llobregat he conegut el cas de la Paqui. Aquí us parlarem una mica sobre el seu problema i quines son les seves conseqüències.

Paqui té una deficiència visual. Va apuntar-se al curs d'iniciació al PC perquè li cridava bastant l'atenció. Creia que podia tenir problemes amb l'ordinador i que ho tindria més difícil que una persona amb una bona visió.

Ella és una de les poques persones que s'atrevixen a tractar amb un ordinador ja que els hi sol fer por enfrontar-se a l'ordinador i sobretot si no té programes d'adaptació.

L'he fet una entrevista a Paqui. Ens parla una mica de que va fer que s'animés a apuntar-se aquest curs, quins inconvenients solen trobar de cara a la informàtica i moltes coses més.



Un ordinador te adaptació per a gent amb problemes visuals?


moltes adaptacions ja que no sempre tothom té el mateix problema visual. Una de les eines que s'hi poden utilitzar és la lupa perquè permet poder ampliar la part per on passes el ratolí i en una finestra et surt la part on estigui el ratolí més gran.

Una altre opció és ajustar la resolució de la pantalla, és a dir ampliar l'aparença de tot el software. Encara així hi ha gent, com aquesta alumna, que no els hi va del tot bé ja que a vegades el contrast dels colors fa que no ho vegin bé. Per això existeix l'ajust de contrast que fa que es pugui contrastar el fons, per exemple: la lletra blanca i el fons negre.

Una altre de les eines que poden anara molt bé seria el narrador de windows.

Aquestes eines les podem trobar seguint els següents passos:

  1. Menú Inicia
  2. Tauler de Control
  3. Centre d'accessibilitat
  4. Una vegada aquí trobarem les opcions.
També hi ha una pàgina web que es diu VeoOigoYSiento que va crear una persona cega. La pàgina té adaptacions per a la gent amb deficiència visual.

Una altre de les coses que s'han adaptat al curs han estat els fulls que s'entreguen. Cada fulls ha sigut d'una mida més gran i el més adaptat possible a ella.