dilluns, 3 de novembre del 2008

Una nova manera d'aprendre: "Sclipo"

Ja comencen a aparèixer webs com Sclipo (abans Visuarios), una pàgina web que allotja vídeos didàctics de tot tipus, amb un funcionament semblant al que utilitzen altres plataformes com Youtube. A més cada cop hi ha més vídeos on els usuaris, formant una gran xarxa social, comencen a generar el contingut audiovisual pedagògic, de manera que la plataforma comença a tenir més i més vídeos de qualsevol tipus d'aprenentatge que posteriorment miraran altres usuaris interessats en aprendre aquests coneixements. És el que es coneix com "comunitats d'aprenentatge".

Evidentment, Sclipo no és l'única plataforma audiovisual que allotja vídeos didàctics, també les següents webs us poden resultar de gran utilitat:

Per tant si a aquestes noves aplicacions se'ls hi dóna un bon ús potser arribarà a bon port aquesta nova manera d'aprendre.

Per tot això, es pot suposar que amb el pas del temps la manera com es transmeten els coneixements seguirà igual que sempre ja que sempre es necessitarà un emissor de la informació i un receptor. En canvi, la manera com s'adquireixen els coneixements ja està canviant.

D'aquesta manera també es fa possible la transmissió horitzontal de la informació ja que l'alumne pot ensenyar al professor i viceversa ja que els coneixements que ambdós tenen els poden compartir. A més facilita l'accés a la informació ja que es trobarà disponible en qualsevol horari i es podrà veure totes les vegades que siguin necessàries.

Aquestes aplicacions són unes bones eines per poder adquirir aquells coneixements que cercàveu de forma dinàmica i entretinguda. No perdeu més temps i comproveu-ho vosaltres mateixos.


Javier Castellanos
jcgarcia1987@gmail.com
Dinamitzador digital