dilluns, 3 de novembre del 2008

Setmana per la Llengua a Sant Feliu.


El passat dijous dia 30 d'octubre, es va realitzar una activitat en la plaça de la Vila: una sessió de jocs d'ordinador en línia en català. Els dinamitzadors Úrsula i Marc, de la Casa d'Oficis, van ser els encarregats de dinamitzar l'activitat, que s'emmarca en la Va Setmana per la Llengua de Sant Feliu de Llobregat.

A les 15:45 h els dinamitzadors i els microinformàtics vam baixar a la plaça de Vila on hi havia preparat un parell de carpes amb 4 taules i 2 cadires a cada taula. Els microinformàtics van haver de posar a punt els ordinadors portàtils perquè no hi hagués cap problema (connectar l'electricitat, connexió wifi, connectar ratolins, etc.)

Els nens i nenes a l'hora de sortida del col·legi van anar apropant-se sense por als ordinadors. Un cop asseguts a la cadira, ens va tocar dinamitzar, mostrar-li les pàgines on podien jugar a jocs en català, resoldre qualsevol dubte, informar de l'activitat, etc. La veritat és que vaig flipar, sembla que hagin nascut amb el don!!! Hi havia nens de 5 anys que es movien per Internet com ens movem nosaltres!! Hi havia nens i nenes que arribaven i ja es posaven la seva adreça del web on hi havien jocs, que segurament els hi hauran ensenyat a l'escola. Mentre jo estava ajudant a tots els nenes, pares, mares i els avis que acompanyava els seus néts, la Úrsula anava gravant com es duia a terme l'activitat, i també va donar un cop de mà dinamitzant amb els nens i nenes.

La pàgina del Club Super 3 va ser la preferida per als nens. Miraves els portàtils i veies els nens i nenes gaudint d'aquesta pàgina. La de Les Tres Bessones també va ser bastant observada pels nens, però s'hi cansaven ràpid i demanaven la del Club Super 3.

L'activitat, des de el meu punt de vista i el de la Úrsula, va anar fenomenal. Hi havia gent, bon ambient i els nens i nenes s'ho passaven d'allò més bé amb els jocs en català. Jo temia amb el canvi d'horari ... ja que es faria més fosc aviat i faria més fred... però això no va impedir que els pares s'apropessin amb els seus fills. Van assistir 30 nens i nenes aproximadament i 50 pares, mares, avis i àvies aproximadament també.

Aquí teniu el vídeo ;)



Vam passar una tarda entretinguda, sense problemes, tot va marxar correctament! Ah! i torno a repetir... ÉS IMPRESSIONANT EL DOMINI DELS NENS I NENES PETITES AMB L'ORDINADOR!!!


Marc Bonavila Soriano
Dinamitzador digital
bonistkore@gmail.com