dimarts, 11 de novembre del 2008

UNA ENTITAT CONNECTADA: Associació de Veïns del Barri de la Salut

El mes d'octubre i una part del mes de novembre he estat realitzant dos cursos diferents a la mateixa entitat: l'Associació de Veïns de la Salut, una entitat connectada. Aquesta entitat ha estat realitzant diferents cursos relacionats amb les TIC. A la següent foto tenim una representació del grup...


En aquests moments, les associacions que es mantenen en una dinàmica tradicional sense conèixer les dinàmiques pròpies de les noves tecnologies i la velocitat de resposta i mobilització que ofereixen estan en clar desavantatge enfront d'altres col·lectius que fan servir amb gran intel·ligència i potència els nous recursos TIC.

Finalment, les noves generacions són molt més proclius a l'ús d’aquest tipus de tecnologies socials. Per tant, per a les associacions representen un mitjà idoni per a atraure a un grup jove cap al compromís i l'activisme ciutadà.



Què s'ha treballat en el curs?

El primer que van fer va ser el curs d'iniciació a la informàtica o al PC, on es va aprendre què és un ordinador, com moure's per l'escriptori d'aquest i les diferents funcions que es pot fer amb la màquina. A continuació, van realitzar el curs d'iniciació a Internet, en el qual van poder veure amb els seus propis ulls i explorar el gran món d'Internet. I per acabar, una eina fonamental: el correu electrònic amb Gmail.

Després, vam continuar amb Internet. Primer de tot, es va fer una petita classe teòrica de què és Internet, què necessitem per poder connectar-nos a Internet i el cercador.

Els primers dies, les classes eren molt pràctiques, es van ensenyar diferents pàgines d'interès, com pot ser www.google.es, www.elperiodico.cat, www.santfeliu.cat, entre moltes altres. Més endavant es van ensenyar pàgines web útils en la nostra vida quotidiana, com seria www.easyjet.com, una pàgina per buscar vols barats, o www.mercadona.com, per comprar online des de casa tranquil·lament. També es va explicar els conceptes bloc i portal i es va donar un cop d'ull a http://casadoficissf2008.blogspot.com o www.portalmusica.com entre d'altres portals i blocs. Les últimes 3 classes es va treballar intensament amb el Gmail: es van crear el compte, es va explicar totes les safates, com enviar un e-mail, com eliminar un e-mail, sistema de xat...

Marc Bonavila Soriano
Dinamitzador Digital
bonistkore@gmail.com