dimecres, 5 de novembre del 2008

Lliçons d'ortografia

Divendres passat vam aprofitar que estàvem tots junts a classe per fer un repàs d’ortografia, tant de catalana com de castellana. Hem de reconèixer que no és el nostre fort :( De fet, ja hem tractat aquest tema amb anterioritat en aquest bloc.


Com que som dinamitzadors digitals, vam fer les pràctiques aprofitant els nombrosos recursos disponibles a la xarxa. Qualsevol pot millorar la seva gramàtica, ortografia i nivell lingüístic en general seguint els manuals, llibres de text, exercicis de repàs, etc. que molta gent preocupada pel bon ús del llenguatge va penjant a Internet. La xarxa facilita l’intercanvi lingüístic i la pràctica de vocabulari a través de converses, podcasts o vídeos.

Nosaltres, després de fer un repàs en grup de les principals normes d’accentuació, puntuació i dels errors més freqüents, vam posar-ho tot en pràctica amb unes senzilles webs. Aquí us fem arribar un parell...

PRÁCTICAS DE ORTOGRAFÍA CASTELLANA: un curs interactiu per exercitar l’ortografia i l’accentuació.

CLIC: aquest web d’aplicacions interactives en programari lliure incorpora nombrosos jocs de llenguatge. Nosaltres vam utilitzar el de Normes d’accentuació i el d’Interferències entre castellà i el català. Feu la cerca en la biblioteca d’activitats.


La setmana passada vam fer el repàs. Esperem veure els resultats ràpidament.