dilluns, 24 de novembre del 2008

eyeOS: Escriptori virtual? Sistema operatiu on tot està disponible des del navegador? (1)

eyeOS va ser un projecte iniciat a l'agost del 2005 per un grup de joves programadors de Barcelona que ja a triomfat en més de 30 països i que consisteix en un escriptori virtual molt semblant a qualsevol Sistema Operatiu (té el seu propi nucli) que com ja us podeu imaginar també inclou un paquet d'ofimàtica (processador de textos, full de càlcul, navegador, etc).

Ara fa dos anys enrere van crear la web eyeOS.info, que ofereix un servei gratuit online en el qual tothom pot connectar-se i començar a treballar en el seu propi escriptori virtual sense necessitat d'instal·lar res.


Es tracta d'un nou concepte d'emmagatzematge virtual que es considera revolucionari al ser un servei clau per al Web 2.0 ja que principalment està programat amb AJAX (HTML, PHP, XML i Javascript) per crear un entorn gràfic de tipus escriptori.
Perquè ens funcioni eyeOS i totes les seves aplicacions, només ens cal un navegador Web compatible amb AJAX, Java i Flash.


El projecte a rebut tanta acceptació per la seva disponibilitat en línia, ja que vagis on vagis sempre tindràs el teu escriptori virtual, i també, perquè no té dependència i té un fort sistema de seguretat, assolint amb aquests motius ser l'aplicació per excel·lència a l'hora d'emmagatzemar contingut.

Fins i tot ja ni ha un projecte anomenat eyeEdu, una “suit” dirigida a escoles amb programari exclusiu per educar!!



Us deixo un link per que proveu l'eyeOS amb un compte d'usuari ja creat. Crec que no fa falta que digui que no canvieu el password! =)

pàgina: www.santfeliudigital.net/eyeos
usuari : casaoficis
password: casaoficis


Apa ja podeu tafanejar!!



Fran Arjona
arjonatf@santfeliu.cat
Tècnic en Sistemes Microinformàtics

2 comentaris:

Anònim ha dit...

uouo! no sabia jo aixo!l'he tafanejat i està currat!

Anònim ha dit...

+ informació:

www.consumer.es/web/es/tecnologia/software/2006/07/11/153552.php

www.microsiervos.com/archivo/internet/eyeos.html

http://es.wikipedia.org/wiki/EyeOS