dilluns, 17 de novembre del 2008

Eines per poder maquetar

Per poder maquetar més o menys com cal una pàgina web amb Joomla necessitarem cinc eines. Primer de tot els dos navegadors Monzilla Firefox i l'Internet Explorer perquè són els dos navegadors més utilitzats si mires la pàgina només amb un pot sortir malament. Els complements que utilitzarem seran: per part del Firefox, el Fire FTP i el Firebug, i per part del Internet Explorer, el Debugbar.

Firefox: com ja sabem Mozilla Firefox és un navegador d'Internet lliure i de codi obert desenvolupat per la Corporació Mozilla i un gran nombre de voluntaris externs. Firefox, oficialment abreujat com Fx o fx, i comunament com FF, va començar com un derivat del Mozilla Application Suite, al qual, va reemplaçar com el producte bandera del projecte Mozilla, sota la direcció de la Fundació Mozilla.

Firebug: Firebug és una extensió de Firefox creada i dissenyada especialment per a desenvolupadors i programadors web. És un paquet d'utilitats amb el que es pot analitzar (revisar velocitat de càrrega, estructura DOM), editar, monitorar i depurar el codi font, CSS, HTML i JavaScript d'una pàgina web de manera instantània i inline.

Firebug no és un simple inspector com DOM Inspector, a més a més edita i permet de guardar els canvis, un pas per davant el conegut Web Developer. La seva atractiva i intuïtiva interfície, amb solapes específiques per a l'anàlisi de cada tipus d'element (consola, HTML, CSS, Script, DOM i xarxa), permet a l'usuari un manejament fàcil i ràpid. Firebug està encapsulat en forma de plug-in o complement de Mozilla, és Open Source (encara que no Free Software) i de distribució gratuïta.

Fire FTP: FireFTP és una extensió per al navegador web Mozilla Firefox que funciona com a client FTP amb suport per a FTP, FTPS, and SFTP.

Malgrat no ser una aplicació d'escriptori, és un client FTP força avançat i de molta utilitat, estant el seu principal avantatge poder ser obert i utilitzat tan bon punt es necessiti, sense haver d'esperar l'execució de cap programa o arxiu (com succeeix amb el software FTP d'escriptori).

Internet Explorer: Com sabem Windows Internet Explorer (anteriorment Microsoft Internet Explorer, abreujat MSIE) en general abreujat IE és un navegador web produït per Microsoft per al sistema operatiu Windows i més tard per a Sun Solaris i Apple Macintosh, aquestes dues últimes discontinuades al 2002 i 2006 respectivament. Microsoft va gastar més de 100 milions de dòlars (USD) al decenni de 1990, amb més de 1000 persones que treballen en IE en 1999.

Va ser creat en 1995 després de l'adquisició per part de Microsoft del codi font de Mosaic, un navegador desenvolupat per Spyglass, sent rebatejat aleshores com Internet Explorer. Actualment és el navegador d'Internet més popular i més utilitzat en el món, ultrapassant sobre manera a les competències existents, fins i tot quan algunes d'aquestes han incrementat la seva popularitat en els últims anys. La seva popularitat és a causa de que Internet Explorer és el navegador oficial de Windows, i ve inclòs de fàbrica en el mencionat sistema operatiu. Al estar relacionat amb el Navegador d'Arxius de Windows, no és possible desinstal·lar aquesta aplicació de forma estàndard.

Les primeres versions, basades en Mosaic, no van suposar cap amenaça per a les hores dominant Netscape Navigator, ja que eren prou simples i no eren compatibles amb algunes de les extensions més populars de Netscape que dominaven el web de l'època (com els marcs o JavaScript).

Debub Bar: DebugaBar és per resumir-lo el Firebug de l'internet Explorer, DebugBar és una aplicació que s'acobla a Internet Explorer i permet d'inspeccionar codi font, estils en cascada, maquetació, JavaScript, DOM, les capçaleres HTTP i la informació en general de la pàgina.

A més a més posseeix algunes eines semblants a les que posseeix Web Developer Bar com a nou dimensionament de la finestra, color picker, notificació d'errors, entre d'altres.

I amb aquests navegadors i els seus complements és pot maquetar una pàgina web.


Jónathan Tejero Sánchez
StingerSnake@gmail.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que te a veure el títol: avui he anat al soc i el text que explica com crear una pàgina web...?

Solid Snake ha dit...

Te a veure que son dos post diferents