dijous, 20 de novembre del 2008

Dinamitzador digital? On estàs? Qui ets? Què ets? On vas?

Hola!

El passat dimecres dia 20 de novembre vaig anar a l'Oficina de Treball (SOC) per inscriure'm com a demandant de millora d'ocupació i sabeu què em va passar?

Doncs un cop donada la llicència de ciclomotor (no duia a sobre el DNI!!!) i apuntat a millora d'ocupació em demanaven les ocupacions desitjades. Òbviament vaig demanar l'ocupació de dinamitzador digital... I NO HI APAREIXIA!
Vam estar buscant per totes les categories: informàtica, docència/formador... i no hi apareixia enlloc!



Em vaig quedar parat, ja que si m'estic formant per a dinamitzador digital i em trobo que no hi ha dinamitzador digital com a ocupació... M'estaran enganyant aquests de la Casa d'Oficis???

El que passa és que el SOC no està gaire actualitzat, i com la professió de dinamitzador digital és recent, doncs encara no la tenen inclosa com a categoria laboral, tot i que és una ocupació innovadora i emergent.

Al final em van apuntar com a Tècnic informàtic de gestió i, per exemple, a la meva companya Úrsula, a una altra Oficina del SOC, la van apuntar com a Formadora.

Us explico la meva experiència, però els meus companys dinamitzadors s'han trobat amb el mateix problema i l'ocupació de cadascú és diferent.

A veure si actualitzem el catàleg d'ocupacions, home...! ;P


Marc Bonavila Soriano
Dinamitzador Digital
bonistkore@gmail.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona apreciació!!!
jo(per la meva professió) també m'he trobat amb aquesta situació moltes vegades. Us aconsello que poseu totes les categories que pogueu: tècnic de gestió informàtica, formador, crec que hi ha alguna de docent o monitor d'activitats...

Gemma

Anònim ha dit...

De todas maneras es bueno que conozcáis el desconcierto que se está viviendo actualmente en nuestro sector.

Se acusa mucho la inexistencia de un certificado de profesionalidad que marque competencias y perfil profesional.

Ya os iré haciendo alguna entrada sobre el tema para que ampliéis información.

Marc, ya sabes, casi como en la canción de Siniestro Total: ¿Quiénes somos?¿De dónde venimos?¿Adónde vamos?