dijous, 20 de novembre del 2008

Compartir és l'assignatura pendent dels dinamitzadors digitals ?!?

Una vegada finalitzada la Casa d’Oficis i incorporats a una dinàmica laboral recordeu que, si voleu ser uns bons dinamitzadors/es digitals heu de publicar tots els vostres continguts a la web per tal de que els vostres alumnes hi puguin accedir on-line des de casa , i que altres companys pugin fer servir els vostres materials i viceversa, si ho consideren oportú.

Un exemple d’això el podeu trobar a l’Òmnia CCBC, Xarxa de Telecentres del Consell Comarcal del Baix Camp: http://xarxa-omnia.org/ccbc

També heu de conèixer iniciatives com la d’un grup de dinamitzadors que porten endavant un projecte de treball en equip a través del qual comparteixen recursos i informació que troben o creen. Ells els defineixen com “un espai obert a tothom, pertanyi on pertanyi el teu telecentre. Un espai comú creat per dinamitzadors, i per a dinamitzadors, on tot el que fem és en benefici de tots”.
Tot això ho publiquen a través de: http://telecentres.info/intranet/ lloc en el que tothom esta convidat a participar. Allà hi trobareu eines d’edició de manuals on l ine, hi ha un wiki en el que publiquen els recursos que troben, i un wiki en el que diversos dinamitzadors s’agrupen per treballar, investigar, ampliar els seus coneixements o es coordinen per a desenvolupar nous materials educatius.

Alumnes-treballadors de la Casa d’Oficis de Noves Tecnologies de Sant Feliu: Feu un cop d'ull, opineu, dieu la vostra.Quan els impulsors d’aquest espai el van construir ho van fer pensant en tothom, en que era hora de pensar en com crear dinàmiques de treball obertes i cooperatives vàlides per a tothom. No hauríem de ser els dinamitzadors qui millor podem conèixer les eines i saber quines estratègies ens poden servir millor per a cooperar?!?

Us torno a recordar que quan sigueu incorporats a una dinàmica laboral en aquest camp estaria molt bé que incorporéssiu aquest temps de dedicació a la comunitat, fins i tot si les necessitats immediates intenten impedir que us obriu als companys.

Us poso un altre exemple de recurs obert a la comunitat, en aquest cas “fabricat” per Jordi Barreda: http://www.societatdelainformacio.com/alfabetitzacio/

El passat mes d’octubre aquest recurs per aprendre a escriure amb l'ordinador per a novells va assolir ja els 2000 usuaris. D’altres espais que fan que aquest coneixement col·laboratiu quedi fixat a la xarxa són:

Començant a navegar
Introducció a la Informàtica
The LiveManual Project

A més, tingueu en compte que tot això donarà visibilitat de la vostra feina ;-)
Som-hi NOi@s!!!

Pablo

1 comentari:

Vane LG Dinamitzadora Digital ha dit...

Hola,

els tres links Començant a navegar, Introducció a la Informàtica i The Live Manual Project, demanen una contrassenya prèvia per entrar...

Heu comprovat que els enllaços siguin correctes?

:)