dijous, 20 de novembre del 2008

Amb un altre punt de vista: Zoom Text 9.1

Què miren amb tant d'interès la Marta, l'Alfonso, el Fran i el Sergio?


I qui és aquest home de blanc? Què fan amb els nostres ordinadors? Què li explica a la Marta?


Ell és l'Armando, un professor tiflo de l'ONCE, l'organització de cecs d'Espanya. Ens ha visitat perquè des de fa unes setmanes assisteix a un dels tallers de noves tecnologies, concretament els del Casal de la dona, la Paqui, una persona amb una discapacitat visual.

Ha vingut per instal·lar el que es coneix com a "programa magnificador", un ampliador de pantalla que manté la bona resolució i visibilitat dels elements sense perjudici per la configuració de l'equip ni la percepció de l'usuari. En concret, ens ha instal·lat el Zoom Text 9.1.

Noteu com es veu de gran ara, la pantalla?


ZoomText 9.1 és una poderosa eina d'accés per a deficients visuals que es composa de dues tecnologies d'adaptació: Magnificació i lectura de pantalla. Permet veure i escoltar qualsevol cosa que aparegui al monitor proporcionant un accés complet a documents, aplicacions, correu electrònic i Internet.

El producte està disponible en dues versions:
  • Magnificador – un complet magnificador de pantalla.
  • Magnificador/Lector de Pantalla – integra magnificació i lectura de pantalles en el mateix producte.
La Marta l'utilitzarà al seu taller amb la Paqui. Avui ha après com posar-ho en marxa i escollir les opcions bàsiques de funcionament. En uns dies, sabreu més sobre com aprenen informàtica persones amb discapacitats visuals com la Paqui i quins recursos d'accessibilitat tenim al nostre abast.

Si en voleu saber més sobre Zoom Text o voleu aconseguir-ne la demo del programa, visiteu el web del CIDAT, el Centre d'Investigació, Desenvolupament i Aplicació Tiflotècnica.