dimecres, 19 de novembre del 2008

Accessibilitat web (2)

Recordeu que fa uns mesos us vam parlar sobre l'accessibilitat web?

Bé, doncs ara hem creat un manual en el qual trobareu totes les pautes necessàries per elaborar una web accessible (també el podeu trobar a l'apartat de manuals d'aquest bloc)


Per a més informació, hem inclòs un apartat d'enllaços d'interès:
  • Accessibilitat en unitat ACCESO: Pots trobar estudis i articles, així com recursos i alguns enllaços seleccionats sobre l'accés a Internet de les persones amb discapacitat i el disseny accessible de pàgines i llocs web o disseny per a tots.
  • CEAPAT: Contribueixen a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans, amb especial suport a persones amb discapacitat i persones majors, a través de l'accessibilitat universal, el disseny per a tots i la tecnologia de suport.
  • Discapnet: Portal de persones amb discapacitats.
  • Sidar: Treballen per aconseguir que la societat de la informació, en tota Iberoamèrica, sigui accessible i inclusiva.
  • Oficina Espanyola del W3C: El consorci World Wide Web (W3C) desenvolupa tecnologies interoperatives (especificacions, línies mestres, software i eines) per guiar la xarxa a la seva potencialitat màxima a mode de fòrum d'informació, comerç, comunicació i coneixement col·lectiu.
  • Web Accessibility Initiative (WAI): Funciona amb organitzacions d'arreu del món per desenvolupar estratègies, directrius i recursos per ajudar a fer accessible el web per persones amb discapacitat.
  • TAW: Són les sigles de Test d'Accessibilitat Web. És una eina per l'anàlisi de l'accessibilitat de llocs web, arribant d'una forma integral i global a tots els elements i pàgines que el composen.

Javier Castellanos
jcgarcia1987@gmail.com
Dinamitzador digital

2 comentaris:

Vane LG Dinamitzadora Digital ha dit...

Hola!

quan fas un clic sobre l'opció Manual, s'obre el manual d'iniciació, no el d'accessibilitat....

Crec que l'enllaç no està correcte....


;-)

Vane LG Dinamitzadora Digital ha dit...

Per cert Javi, et FELICITO pel manual creat.

Què us penseu, que la Vane no utilitza els vostres materials?

Si estan ben fets són de gran utilitat per a tothom!!

Gracies!