dimarts, 14 d’octubre del 2008

Taller de fotografia digital al telecentre!

La setmana passada es va acabar el Taller de fotografia digital al Telecentre que van realitzar els dinamitzadors Paula, Sònia i Marc. El taller es va realitzar en 4 classes de 1h 45 min.

En la primera classe, l'Alfons va explicar aspectes relacionats amb la càmera digital i la fotografia digital: com enfocar, píxels, megapíxels, el flaix, diferents modes per realitzar la foto etc. Van estar mirant les seves càmeres digitals i van comprovar que son completament diferents.

Els dinamitzadors Paula i Marc van prestar atenció a la classe impartida per l'Alfons.

En la segona classe, es va sortir al parc del Palau Falguera amb els dinamitzadors Marc i Paula, on es va realitzar diverses fotografies per més tard poder-les modificar amb el Picasa, aplicació online de retoc fotogràfic. Abans d'això es van crear una carpeta per a què quan ho intentin fer a casa puguin organitzar les seves fotografies en carpetes. Un cop creada la carpeta van aprendre a desar les fotografies en les carpetes, seleccionant-les, copiant-les i enganxant-les.


En la tercera classe es va obtenir l'ajuda de la dinamitzadora Sònia per explicar el programa Picasa. Es va explicar els arranjaments bàsics, les perfeccions i els diferents efectes. A part d'explicar-ho, es va entregar un petit manual de Picasa que explica des de com instal·lar l'aplicació fins a com fer un collage.

En la quarta i última classe es va practicar tot el realitzat en les classes anteriors. Primer de tot, sortir al parc a fer fotografies, seguidament, descarregar les fotografies al ordinador i guardar-les en la carpeta ja creada, més tard modificar les fotografies amb el programa gratuït Picasa.



Aquest taller ha sigut divertit i entretingut. Els participants del taller s'ho han passat d'allò més bé i han aprés coses noves, com descarregar-se les fotografies de la càmera a l'ordinador, com baixar-se el programa que els ajudarà a retocar les fotografies...

Aquí teniu un video de les clases!! :



Esperem tornar a repetir-lo!

Marc Bonavila Soriano
Dinamitzador digital
bonistkore@gmail.com