dimecres, 15 d’octubre del 2008

La web del futur




Encara que el futur sigui molt incert en tot allò relacionat amb les Noves Tecnologies, n'hi ha gent que ja especula sobre l'arribada de la web 3.0.

WEB 3.0.

Com hem arribat fins a ella?

Des de l'inici d'Internet, quan va sorgir el fenomen de la web, tothom va quedar bocabadat amb poder obtenir la informació de manera instantània simplement a través de clics. En gran mesura, l'èxit de les webs es deu a la utilització d'hipervincles. Aquesta web estàtica ja causava sensació entre els usuaris. Però què passaria si a més, ells poguessin interactuar amb aquesta informació, és a dir, va aparèixer la web 2.0, la mateixa web d'abans, però amb diverses modificacions que feien que l'usuari sigui el protagonista.

Què és?

Encara que sigui precipitat donar una definició sobre la web 3.0, els usuaris la comencen a relacionar amb una web semàntica, es a dir, una web intel·ligent capaç d'utilitzar la informació en el seu context i no pels seus caràcters. També es diu que en aquesta web l'usuari serà com una mena de base de dades, degut a que cada cop hi ha més gent que genera continguts a la xarxa, per tant cadascú haurà d'organitzar aquella informació que proporciona. A més, la visualització d'aquest tipus de web serà en tres dimensions, una novetat més, ja que per tenir èxit en un futur a la xarxa una de les coses més importants és innovar.


Javier Castellanos
jcgarcia1987@gmail.com
Dinamitzador Digital